Monday, September 20, 2010

Grå, øhhh sagde du grå????

Jeg er lige blevet færdig med en trøje til yngsteøglen. Hun har selv valgt såvel model som farve. Alt andet ville også være spild, for damen nedværdiger sig ikke i at gå med noget, hun ikke selv har valgt, eller i hvert fald godkendt. Hendes stil kan bedst betegnes som Pippi Langstrømpe møder spåkone, for der er godt med farver og striber, jo flere slags jo bedre, og helst kombineret med smykker og tørklæder og i det hele taget godt med bling-bling. Derfor kom dette valg noget bag på mig:

Lige pludselig forlyder det, at prinsesselook og farven lyserød er yt (men ikke pink, som det fremgår). Modellen er Sannes skønne Linnea, som jeg selv har i voksenmodellen, og garnet er supersoft i en farve, der så vidt jeg husker hedder Silver. Garnet er der kun godt at sige om, og farven er lækker: blød lys grå med en masse spil i. Egentlig var det indkøbt til en cardigan til mig selv, men hvem kan stå for store bedende barneøjne, når øjnenes ejer ønsker sig en håndstrikket trøje. Desuden har Helle nok mere af det. Skal vi lige tage et billede uden Øgle, det falder mig ind at det omhyggeligt draperede tørklæde skjuler den fine halsudskæring, der er lavet med venderækker:

Faktaboks:
Model: Linnea fra Rasmilla
Garn: 242 g. supersoft i farven Silver fra Holst Garn
Pinde: Knit Picks Pro 4 og 4½
Ændringer: Kun at jeg strikkede ærmerne frem og tilbage, fordi jeg ikke kan strikke jævnt nok på 4 pinde.
Hot or not? Superhot, måske jeg selv skulle have en mere?

Det falder mig pludselig ind, at jeg mangler at lægge såvel den, som flere andre projekter ind på Ravelry, selv om jeg har præsenteret dem her. Måske man lige skulle tage sig sammen?

Thursday, September 9, 2010

Da Cirkus Rasmilla kom til byen

- var der mulighed for at hilse, ikke bare på cirkusdirektør Sanne, men også på test-akrobaten Tina (som jeg af en eller anden grund ikke kan få lov at linke til).

Det var en herlig aften. Sanne er supergod til at fortælle. Vi ved nu alt om hvordan man går fra at være hende der altid lige skal pynte lidt på opskrifterne til at være designer med egen garnforretning. Sanne ville ALDRIG designe til voksne, og OVERHOVEDET IKKE handle med garn. Jeg er nu glad for hun fraveg disse principper, og at dømme efter den livlige handel var mange enige med mig. Vi hørte også om den manglende glamour ved at have egen garnbutik og støvmaske i kælderen, og sådan kan man få rystet sine egne forestillinger (øv). Det var også skægt at se processen: fra idé til færdig model. Hos Sanne er det ikke tale om en masse skitser og udregninger, men derimod en række strikkede forsøg, indtil hun gradvist rammer det rigtige. Med det forarbejde er der ikke noget at sige til at opskrifterne er så gode.

Alle garnerne var med, og selv om jeg har farvekort til både Yndlingsgarnet og Luksusgarnet, er det noget helt andet at se det i store kurve og røre ved nøglerne. Desværre havde jeg glemt mit kamera, det havde ellers været et flot syn, hvis man altså ellers kunne komme til for alle de pillende damer.

Selv min mor, der ellers har en rygrad af stål når det kommer til spontane garnkøb (åbenbart ikke arvelig) måtte overgive sig og indkøbe det smukkeste petrolfarvede luksusgarn (uld og silke) til en Linnea. Jeg beherskede mig voldsomt (hvad jeg naturligvis allerede har fortrudt) og købte kun lidt: luksusgarn til en Björk til yngsteøglen. Farven hedder Post, men er efter min mening nærmest hen ad hindbær. Heldigvis faldt både garn og model i den lille frøkens smag. Det er bestemt ingen selvfølge, når det er frøkenens håbløse mor, der foretager valget (Burde de ikke være teenagere, før de begynder at himle med øjnene?)

Ved synet af alle de lækre modeller gik det i løbet af aftenen op for mig, at jeg også liiige mangler et par Linneaer ud over den lilla jeg har, og den er jo heller ikke i silke, vel, for slet ikke at tale om hvor flot og anderledes Amaya tager sig ud i koksgråt Luksusgarn, sådan en ville bestemt pynte i min garderobe også. Min venindes lille søn er et potentielt offer for den nye drengemode Viggo, og sådan kunne jeg blive ved. Heldigvis er den lækre butik kun et klik væk (se selv) og det er mildt sagt ikke fordi det er svundet meget i lageret i de sidste par uger. Hele ugen har det foreløbig taget mig at strikke de sidste få centimeter på den igangværende tøse-Amaya, ynkeligt, ikke?

Rent bortset fra garn og oplæg var det også herligt at se hele strikkebanden igen til den nye sæson, selv om der var en, vi savnede. Og hurra, det møde på Ærø, der skulle have forhindret mig i at komme til næste Store Strikkedag, er heldigvis blevet flyttet! Ses vi?

Sunday, September 5, 2010

Så blog dog, for s....

eller: jeg holder af hverdagen (men behøver den at fylde helt så meget?)

Der er ikke sket samfundsomvæltende ting i Casa Kvist, selv om man godt kunne få en mistanke oven på den lange tavshed. Familien Kvist har bare været usædvanlig meget hverdagsramte siden min fantastiske orlov sluttede for 3 uger siden. Vi havde en superdejlig ferie. Et par dage til søs for at se, hvad ungerne ville sige til at overnatte i båden. De syntes heldigvis det var hyggeligt, så det vil vi helt sikkert gøre igen, jeg skal bare lige have udtænkt en alternativ fordeling af køjepladser, så der også bliver plads til mine fødder. Der blev strikket lystigt undervejs, på en vest, der på dette tidspunkt blev omtalt som sejlervesten.

Efterfølgende genså vi et højt elsket feriested i Sverige. Den slags kan være farligt, ved vi af erfaring, det er ikke altid paradis lever op til forventningerne anden gang. Det lærte vi på den hårde måde, den gang vi havde besluttet, at Isle of Skye ud for den skotske vestkyst var verdens bedste feriested. Da vi kom tilbage 8 år senere viste det sig, at uanede mængder af turister var enige med os, og så var magien (næsten) væk. Nå, men Småland, nærmere betegnet Hestravik, levede helt op til forventningerne, forkælelse for hele familien og masser af andre børn at lege med. Der blev stadig strikket på den blå vest, der dog nu havde ændret navn til Kaptajn Haddock-veste, for at tilgodese de mange bandeord den afstedkom, og samtidig blive i det maritime tema. Jeg er sikker på ungerne har fået udvidet deres ordforråd betragteligt takket være vesten.

Den sidste weekend i min orlov sluttede med manér: koncert med Leonard Cohen om lørdagen og besøg af strikkende damer om søndagen.

Det var fint nok at starte på arbejde igen, trods altomfattende it-kaos. Kollegerne tog godt imod mig. Jeg var ellers lige ved at være bange for at de troede jeg var gået på pension, at dømme efter de meget smukke øreringe de havde købt til mig, da jeg inviterede dem til sommerafslutning her. Alt it-bøvlet har gjort det svært at nå det hele, og samtidig skulle Helten starte på nyt job 1. september. Godt nok på samme arbejdsplads, men der var selvfølgelig lige en del, der skulle afvikles, og bare for han ikke skulle slippe for let, fejrede han lige sin sidste dag med en døgnvagt. Nå ja, og så lige 120 af Annes fantastiske muffins.

Yngste er begyndt i skole, stor begivenhed, der faktisk kræver eget indlæg. Hun er glad for det, men det kræver lidt tilvænning og ekstra opbakning. Herudover er fritidsaktivitets-sæsonen jo startet. Vi er ikke dem der påtager os allermest: ældste dyrker atletik og yngste har sine violintimer og MGP-dans. Herudover har fru Kvist, for første gang i de 9 år hun har været nogens mor, valgt at melde sig til en fritidsaktivitet HELT FOR SIG SELV i anledning af at husstanden ikke længere omfatter børn i forældre-barn-gymnastik-segmentet. Egentlig ville jeg gerne gå til italiensk eller noget kreativt, men jeg kan godt mærke, at det er kroppen der trænger mest efter mange års halvhjertede forsøg på at opbygge gode motionsvaner, så valget er faldet på power-yoga. Det tegner lovende, selv om jeg indtil videre gør mig ret umage for ikke at få min yogamåtte placeret i umiddelbar nærhed af det spejl, der pryder hele endevæggen af lokalet.

Nu vi er inde på sæsonstart, så er Store Strikkedag i Kulturmaskinen heldigvis i gang igen, og vi startede med en super aften i torsdags. Mere om den, når det bliver lyst nok til at fotografere aftenens uldne udbytte.

Det var en lang smøre uden ret meget strik, men stay tuned, der kommer mere:
  • Haddock-vesten
  • Skoletrøje (ikke nær så ambitiøs som visse andres)
  • Seneste strikkecafé på Kulturmaskinen