Sunday, October 14, 2007

Piratfest

Knægtens 6-års fødselsdag skulle selvfølgelig ikke gå stille af, så lørdag var hele klassen inviteret til piratfest. Hovedpersonen havde helt faste meninger om hvad der hører til sådan en begivenhed, så der var både klippet hatte og bagt pølsehorn og pizzasnegle i rå mængder. Det gastronomiske højdepunkt var dog denne:

En dragekage, der i dagens anledning hurtigt blev omklassificeret til at havuhyre. (Beklager fotokvaliteten, sølvpapiret hjælper ikke). Den er med banacreme og marcipanovertræk, ikke (helt) så stygt som det lyder. Knægten var dog temmelig bekymret da han gik i seng fredag aften for på køkkenbordet stod en mærkelig bunke af tilskårne lagkagebunde og banancreme, løseligt holdt sammen af tre grillspid. Det lignede mest et mudderskred, og det var ikke let at forestille sig at det nogensinde skulle blive til en havuhyre.

Der var også fynsk pizza, aka brunsviger. Fru Kvist, der ellers roser sig af at være forholdsvis velintegreret 2. generationsindvandrer til øen, har vældig svært ved at se pointen i dette traditionsrige stykke bagværk. Brunsviger hører med til fødselsdag, fastslår sønnen, der således demonstrerer en bedre forståelse for lokale skikke.

Det er imponerende, hvor meget 15 unger kan larme, men de var glade og søde mod hinanden. Det er 0´te klasse, på denne dejlige skole, så det var første gang vi havde hele flokken hjemme, men vi gør det gerne igen (og igen og igen og, de næste ti år...)

4 comments:

 1. Skøn kage, det er noget, der giver heltepoint hos enhver knægt!

  Jeg har som nytilflytter med 50 % fynske gener heller ikke fattet det charmerende ved brunsviger. Vi vil ha' wienerbrød :-D

  p.s. Så er der altid skænderiet med nordjyderne om der skal flødeskum/kagecreme på tihihihi

  ReplyDelete
 2. Uha, den kage må altså have vakt lykke over hele linien, den er da alt for sej!!!

  ReplyDelete
 3. Den drage er bare for sej. Det er lykken, når ens mor gør noget særligt ud af fødselsdagen. Tillykke med ham :-9

  ReplyDelete
 4. Tak for jeres søde kommentarer. Jo kagen var et hit blandt ungerne, selv om nogle af dem tog drageskindet af.

  Ulla, SELVFØLGELIG skal der ikke flødeskum på,siger fynboen.

  ReplyDelete