Wednesday, October 24, 2007

River (eller noget)

Efter flere års tilløb fik jeg med vanlig sans for timing tegnet abonnement på Rowan Magazine lige da det begyndte at blive rigtig mærkeligt….Dels skyldtes det nok stjernedesignerens exit, dels at der var nogle stylister, der har haft det supersjovt… Jeg fik nr. 38 og 39, og ved første øjekast var der ikke rigtig noget der fængede. Nr. 38 var f.eks.det nummer, hvor den måbende strikkeverden første gang kunne beskue den berygtede Panda-æder-barn-trøje.

Velkomstgaven var 2 nøgler Kidsilk Haze, som jeg i et anfald af distraktion valgte i farven Dewberry (nærmest en slags lyngfarve), selv om en af de andre valgmuligheder, Trance, ellers er en af de mest fru Kvist-agtige farver, der findes. Gaven kom med en opskrift på et sært tørklæde, som hurtigt blev valgt fra. Alt i alt en sørgelig høst, og helt billigt er medlemskabet jo heller ikke. Garnet fik længe lov til at friste en trist tilværelse i en kurv (nej, lad os være ærlige, i en grim bedroller)

Så var det jeg tilfældigt faldt over nogle billeder på Julias blog. Hun havde, med visse modifikationer strikket River fra nr. 38, som i bladet primært udmærker sig ved at være så kunstnerisk fotograferet, at det er umuligt at se. Inspireret af Julias smukke billeder (det skader ikke ligefrem at de er taget på Hawaii), hendes ændringer, plus nogle stykker jeg selv fandt på, er det endt med at blive et tørklæde jeg nok skal få brugt rigtig meget. Blødt, lækkert og varmere end man skulle tro, og faktisk er farven god til alle de grå, sorte og sandfarvede ting i skabet.

Medlemskabet er opsagt, men der går rygter om at Rowan er på vej tilbage på sporet, så måske skulle man…

Faktaboks

Mønster: River, Rowan Magazine nr. 38

Garn: 50 g Kidsilk Haze i farven Dewberry

Modifikationer: Masser

Skiftede pinde nr. 7 ud med nr. 5

Tilføjede en ekstra mønsterrapport, dvs. 17 masker

Strikkede glat i stedet for ret. Jeg synes glatstrik viser hulmønstre bedre.

Vendte nogle af indtagningerne så de fulgte strikkeretningen, dvs. 2 ret sammen eller en overtrukket indtagning, alt efter hvordan mønstret vendte.

Hot or not? Medium hot. Ville have været hottere i en mørkere farve.

Bemærkninger: Hvorfor kan Rowan ikke trykke deres hulmønstre i diagramform??? De sidste nøgler KSH jeg har købt kommer herfra. Portofrit, superhurtig service og væsentlig billigere en i DK.

4 comments:

 1. Rowan blev mærkeligt, meget mærkeligt og heldigvis udløb mit abonnement. Før havde de til gengæld nogle meget underlige medlemsgaver ;-)

  Hvis du kan lide River (og vil have diagrammer), så kig på Sharon Millers online butik. Project 21 og frem:
  http://www.heirloom-knitting.co.uk/simply_stunning1.html

  ReplyDelete
 2. Ulla, det var da imponerende alle de ting vi er enige om. Selv din kommentar om Rustbunken på Pløjemarken går lige ind hos mig - læste der ad flere omgange, men kom aldrig til at holde af de fysiske rammer.

  Jeg kender godt Sharon Millers hjemmeside, flotte sjaler! (men tynde?)

  ReplyDelete
 3. Hej Lise.
  Jeg synes da dit tørklæde er blevet smukt:-)
  Det er ærgerligt når dyre magasiner skuffer. Jeg holder Interweave Knits og er glad for det.

  ReplyDelete
 4. Hej Hanne
  Tak for din kommentar. Tegning af abonnement på IK er faktisk også på min to-do-liste. Det virker som om deres modeller er mere anvendelige i det virkelige liv...

  ReplyDelete