Friday, October 26, 2007

Til Gitte

der gerne vil se min version af Zoe Mellors pirattrøje, som den lokale sørøverkaptajn forelskede sig voldsomt i, en gang jeg havde lånt bogen på biblioteket. Det gjorde ikke særligt indtryk på piraten at fru Kvist afskyr at strikke intarsia, og stillet overfor en 5-årigs entusiasme måtte hun bøje sig.

Trøjen blev til under stygge eder og forbandelser. Meget passende i virkeligheden. Blandt amerikanske strikkere hedder det at velsignelser og smukke tanker til modtageren kan strikkes med ind i et værk - til en pirattrøje er det lidt mere ramsaltede nok bedre egnet. Pirattrøjen er højt elsket at ejeren, og han proklamerer stolt til alle der gider høre det, at "den har min mor strikket".

Noget bedre for selvtilliden end sidste forår, hvor fru Kvist på utallige opfordringer havde syet knægten et omfattende ridderkostume til fastelavn. Dragten blev behørigt beundret i børnehaven, hvortil ungen uimponeret meddelte at "syning er ikke en af min mors spidskompetencer, men hun har gjort sig meget umage". Bemærkningen vakte stormende jubel, og længe efter havde de tilstedeværende pædagoger og forældre svært ved at møde mig uden en lille trækning i mundvigen.

Jeg tror bare jeg holder mig til strikningen. Den unge mand ønsker sig en trøje med krøller ned foran. Efter at have gået ham lidt på klingen viser det sig at han mener snoninger, og det er tilfældigvis en af de Kvistske spidskompetencer, at I bare ved det!

Faktaboks
(på hukommelsen, bogen er forlængst afleveret og trøjen blev strikket for et år siden.

Mønster: Zoe Mellor Strik i børnestørrelse
Garn: noget superwash fra Grønhøj Garn, (mon ikke det hed Arctic?) i marineblå, råhvid og vinrødt.
Ændringer
Jeg tror jeg har forstørret den lidt.
Alle ribkanter strikket i drejet rib (det gør jeg nærmest pr. refleks, når jeg kommer i nærheden af 1x1 rib).
Ærmer, forstykke og bagstykke slået op med midlertidig opslagning, hvorefter ribkanten er strikket nedad til sidst.
Jeg synes de oprindelige ærmer var for bolsjestribede (brede røde og hvide striber), så jeg ændrede dem. Første del blev strikket efter stribegeneratorens forslag, senere blev stribemønstret bestemt af hvor meget der var tilbage af hver farve.
Hot or not? Tophot, hvis man spørger ejeren, og det er vel hans mening der tæller...

2 comments:

 1. Sej troeje til en sej pirat :-) Er det ham der er det Talende Vandfald ?
  Da min soen var i den alder svarede han gerne : den har min mor lavet - hun elsker haandarbejde og laver gerne en til dig ogsaa !
  Strikkehilsner
  Angelika

  ReplyDelete
 2. Hej Angelika

  Tak skal du ha´. Yes, det er talende Vandfald, kan man ligefrem se det på ham?

  Skøn bemærkning fra din søn - jeg tror også jeg bliver nødt til at strikke et par sokker til piratens legekammerat - det var simpelt hen noget af det morsomste han havde hørt, at jeg er ved at strikke et par sokker til junior. Helt ukendt tanke for ham, tilsyneladende, men altså ustyrligt morsomt(?)

  ReplyDelete