Thursday, November 15, 2007

Valget, kort

Dagen efter dagen derpå – nogle kastede alle deres strikketalenter ind i selve valgkampen. Andre fandt garn frem til fløjstrik på den store aften. Mit eget utjekkede og beskedne bidrag var at vente med at strikke på min blå cardigan til efter valgstederne lukkede….

Lige meget hjalp det som bekendt, forandringerne i forhold til den siddende regering bliver meget små.

Jeg har ellers lige materialet til passende fløjstrik:

Og som altid undrer jeg mig: HVOR er den halve million danskere, der stemmer på DF? Jeg synes jeg har en ganske bred kontaktflade, både privat og arbejdsmæssigt, men jeg har endnu aldrig mødt nogen, der indrømmer at stemme på Pia eller hendes håndgangne mænd.

Datteren på 3 har haft sin debut som politisk kommentator:

”Jeg tror statsministeren vinder. Ham holder jeg med. Han hedder Anders Fogh Rasmussen".

Vi takker for den indsigtfulde kommentar. Fru Kvist ved godt at det nærmest er en naturlov, at børn skal være i opposition til deres forældres politiske holdninger, men jeg troede altså det var, når de bliver teenagere? Sgu da ikke når de er tre?!?

Eftersom damen var syg (hm.. påvirket dømmekraft, kan man få det bare af at være forkølet?) fik hun lov til at tilbringe aftenen i sofaen med sin dyne og hun fulgte opmærksomt med i begivenhedernes udvikling. Resultatet var, at hun i går brugte det meste af dagen på at gå rundt og gale VU-slogans med hæs røst. ”En, to, tre, Anne Mette er for lækker” og videre i den dur. Hmm, hun er jo allerede gjort arveløs, så vi må bare nøjes med at postulere, at vi er en familie med højt til loftet og plads til forskellige meninger. Grrr...

7 comments:

 1. Dyyyyyyyyyyyyyygtig datter :-P

  Mht til den halve million pianister, jeg har aldrig mødt en. Måske de bor på djævleøen?

  ReplyDelete
 2. Tihihi, hérude på arbejdet er der gået sport i at lokalisere bare én, der stemmer DF - indtil videre uden held!

  Og så må jeg sige (omend en masse frygteligt sludder-vås, det er) at det er en utrolig velformuleret og fremmelig 3-årig du ligger inde med! Min 3-åriges vildeste bidrag var "nu klapper de" og hun troede der var nogen der havde fødselsdag...

  Mange hilsner fra Vivian

  ReplyDelete
 3. Ulla, det er skønt at have børn, bare vent!

  Vivian, tak for de smukke ord om datteren, man kan jo så håbe at hun finder mere fornuftig anvendelse for sine talenter. Sandt at sige tror jeg nu heller ikke hun havde helt fat i hvad der foregik, opfattede det vist nærmest som en slags MGP for voksne. I dag blev hun passet hos bedsteforældrene og kom stolt hjem med billeder hun havde klippet ud - lige dele Vild med Dans og billeder fra valget. "se det her er Anders og Anne Mette, og ham her hedder noget med Villy".

  ReplyDelete
 4. Kvik datter du har, ihvertfald hurtigtopfattende!
  Er der virkelig en halv million danskere der stemmer på DF - uhyggeligt. Men sagen er vistnok at folk ikke vil indrømme at de stemmer på DF - jeg har mine svigerforældre mistænkt for det, de er lige prototypen på det; pensionister og ret højreorienterede.

  ReplyDelete
 5. Nu holder de fleste børn helst med vinderen, så det er forhåbentlig ikke udtryk for politisk overbevisning - endnu. - Her i huset lyder det af og og til efter at der er kåret en vinder: "Det var også dem jeg hele tiden holdt med." Selvfølgelig i fuldstændig modstrid med alle tidligere udtalelser.

  jeg har lige fundet din blog og glæder mig til at læse med.

  ReplyDelete
 6. Det er ikke til at overhoere at hun er lillesoester til "det talende vandfald" ;-))
  Med hensyn til den halve million der har valgt Pia, saa er det nok det samme som med restauranten med den gyldne maage : der er ingen der gider spise der, og alligevel er der altid stopfyldt .
  Strikkehilsner
  Angelika

  ReplyDelete
 7. Hej Bodil. Det er uhyggeligt som man (jeg) nogle gange kan gå og overveje om den ene eller den anden er skabsDF´er.

  Hej Charlotte, velkommen til! Er du alle tre tanter, eller kan man ansøge om stillingen som Tante Lilla? Desværre holdt datteren med den siddende regering inden resultatet forelå. Hun kan ellers sagtens finde på at reagere som du beskriver.

  Angelika, du har nok ret...
  Mht. datteren, så er hun rigeligt rap i replikken. Detfår man sommetider lidt bonuspoint for her i huset, så hun klarer sig ud af en del problemer på den måde.

  ReplyDelete