Sunday, February 24, 2008

En lillebitte smule strik...

Det er over en uge siden fru Kvist har været på banen, men der er altså stadig liv! Helten har det godt i Kandahar, med meget skiftende arbejdsbyrde og sand mellem tænderne. En kollega havde ellers fortalt ham, at opholdet gik ud på at spise til man blev søvnig og derefter sove til man blev sulten, dog uden at tabe overblikket over dagen. Så sprang der som bekendt en selvmordsbombe i Kandahar, og så blev der ellers nok at se til i dagene derefter.

Her har vi holdt vinterferie, hvor fru Kvist brillerede med at pådrage sig både halsbetændelse og en øjeninfektion. Træls. Selv om især starten af ferien foregik i nedsat tempo, nåede den lille familie dog lidt forskelligt; besøg i Terrariet i Vissenbjerg, (sjove dyr, lidt triste omgivelser) miniferie hos bedsteforældre (knægten) og møde med en af fru Kvist bedste veninder her (meget børnevenligt, men aftensmenuen er nu mere spændende end deres i øvrigt udmærkede standard-cafemenu). En anden god veninde kom på besøg et par dage, til ungernes store jubel medbringende sin kat. Nu er vi klar til en ny uge, eller så klar som man nu bliver.

Nå, men jeg lovede jo lidt strik, så her er feriens magre resultat:Faktaboks:
Mønster: Feather and Fan fra Scarf Style, men i virkeligheden bare 2 rapporter i bredden af den gode gamle påfuglemønster.
Garn: 50 g. M&K Mohair fra Marks og Kattens, 80 % mohair og 20 % nylon (Giv mig KSH anytime!). Farven snyder, det er petrol og ikke blåt.
Hot or Not: Hmm, vil vise sig. Modtageren er min svigermor, uden hvem alt dette græsenkehalløj ville være en hel del mere besværligt. Hun har fået en ny skindjakke, der er ret åben i halsen og hvor der liiige mangler et lille tørklæde, nudge, nudge...Jeg vil afvente hendes dom.

Haven igen igen....
Dels inspireret af Tinas smukke modeller i Lucca, dels et ønske om at afprøve Lucca, som er berømt for sin blødhed og berygtet for sin slaskethed. Efter at have hørt mange bloggeres mening var jeg nået frem til at garnet var fint til tørklæder og mindre fint til trøjer, og med mit nuværende tempo er et tørklæde på store pinde måske ikke for uambitiøst....

Faktaboks
Mønster: Haven fra Kim Hargreaves´ Heartfelt
Garn: Lucca fra Garn.dk i råhvid tweed. Jeg har købe 300 g., men det er måske lige i overkanten.
Hot or not? Hot tror jeg, men modtageren, en god veninde, må afgøre det. Jeg elsker det rustikke, og er til min egen overraskelse blevet vild med lacestrik. Her er et eksempel på at det også kan fungere fint i grovere udgaver.

4 comments:

 1. Jeg sys' nu nok det så lidt påfugle-agtigt ud - dét kan jeg, det mønster *G*, og har ét af dem på i dag...

  Håber du er ovenpå igen efter sygdom - godt at Helten er a-ok, og nu er der ikke så længe tilbage til returflyveren!!

  KH VIvian

  ReplyDelete
 2. Godt du er ovenpå igen, og igang med strikkeriet, var lige ved at tro at jeg havde fået dårligt syn da jeg så bogstaverne over billederne i dette indlæg, puha, trænger til nye briller.:o)))

  ReplyDelete
 3. Miri, jeg tænker på om det er kroppen reaktion på, at man giver slip...

  Hej Vivian
  Påfuglen er simpelthen lace light, og svigermoderen blev vældig begejstret.

  Jette, jeg ved ikke lige hvad der skete med skrifttypen, men det er ikke dine brillerm det er min blog..

  ReplyDelete