Wednesday, April 2, 2008

Advarsel! Andre menneskers feriebilleder 2, fauna

Familien Kvist har i 6 år været en børnefamilie, og i de 6 år har en stor del af vores ferieaktivitet bestået i at karte rundt i ind- og udland og beskue dyr, til stor fryd for ungerne og, hånden på hjertet, faktisk også for forældrene.

Portugalturen var ingen undtagelse:

På Madeira så vi eksotiske fugle, hvoraf nogle kunne tale (dog ikke denne)


Den havde en bleg fætter


I Lissabon var der også rig lejlighed til at betragte dyreliv. Her ligger Europas største akvarium, genialt bygget op med en kæmpetank i midten og fire verdenshave i hjørnerne. Det var svært at tage billeder indenfor, men bygningen er nu også ret flot:

Jeg må dog lige vise denne her, som jeg ikke kan huske hvad hedder
Jeg synes den er fantastisk. Det er den slags dyr, der sammen med næbdyret og koalaen kan få selv en hedning som fru Kvist til at overveje, om der alligevel skulle være lidt om teorien om Intelligent Design ?

Lissabon har også en skøn zoologisk have. På nogle punkter lidt gammeldags, men tilsyneladende i udvikling. Til fryd for store og små har de en svævebane, der på 20 minutter klarer en rundtur gennem (eller rettere over) haven.

Vi mødte ham her, der var ret selskabelig:


Og fru Kvists ubestridte yndlingsdyr, der var knap så imødekommende:
Højdepunktet for hele familien var dog søløve- og delfinshowet. Det var svært at fotografere. Søløverne var hylende sjove. De kunne både danse tango, smækkysse publikum på forreste række, samt udvise truende adfærd ved at agere hajer med kun en luf stikkende op ad vandet.

Delfinerne vakte nogle helt andre følelser. De er af en eller anden grund dybt rørende, selv i show-sammenhæng, og det er let at forstå, hvorfor nogle mennesker finder det terapeutisk at svømme med dem.

No comments:

Post a Comment