Saturday, April 26, 2008

Falske starter og en feberredning

Min ultratjekkede veninde har inviteret til fødselsdag Kristi Himmefartdag. Hvad giver man kvinden, der har alt, og både tid og råd til at købe resten? Ja, man kunne jo forsøge sig med et sjal - hun er nemlig også typen der elsker at få noget man netop ikke kan købe selv for sine mange penge, og hvor andre har lagt et lille stykke sjæl i det. Tidsplanen var yderst stram så det var bare at gå i gang. Heldigvis havde jeg set Shetland Triangle i model rustik både her og der, og mønsteret er endnu nemmere en Birch, så hvad kunne gå galt?

Alt....

Take 1

ST i dobbelt isblåt tweed fra Garn.dk. Hmm, fru Kvist, der må vist være tale om en projicering af egne præferencer; hvornår har du nogensinde set veninden i blåt, eller noget der passer til? Svar: Aldrig! Fik trævlet op inden jeg nåede at tage et billede.

Take 2

ST i dobbelt Evilla fra Bendix. Skønt rustikt look, men alt for vadmelagtigt til veninden, der er smart på den italienske måde. (det er fru Kvist så ikke, så sjalet får nok lov at leve...)

Take 3

ST i enkelt silke, så. Det er da glamurøst? Ja, bare ikke i den her farve, der mere ligner noget til en Disney-prinsesse. Mon ikke det skal laves færdigt til yngsteøglens Ariel-kostume? Hm, gad vide om jeg kan finde ud af at lave det til en havfruehale?

Nå, men nu er det ligesom for sent, så jeg må erkende, at husflid alligevel ikke er svaret. Jeg må på jagt efter en roman af en lovende ny forfatter, eller et stykke smart brugskunst. Hov, vent lige lidt....Er det ikke...


jo, for pokker da, et næsten færdigt HAVEN i bamseblødt Lucca gemmer sig i kurven. Helt forkert årstid, og egentlig tiltænkt en anden veninde (i julegave 2007, men det er en anden historie). Al erfaring siger, at det bliver vinter igen, og det vil passe godt til alt damens sorte skindhalløj. Pyhh, reddet i sidste øjeblik, i hvert fald hvis jeg tager mig sammen og får det strikket færdigt, måske i selskab med Barnaby, eller Mr. Darcy. Sidstnævnte er god at strikke til, jeg kan alle 6 afsnit udenad og behøver kun at kigge op to gange: Der, hvor Mr. D. stiger op af søen i våd skjorte og der hvor han hører Elisabeth Bennet spille, og ser så inderligt tilbedende på hende at ethvert kvindehjerte må smelte....

7 comments:

 1. Jeg tror du efter alle dine trængsler er nået frem til den helt rigtige løsning....fine sjaler alle sammen :-)

  ReplyDelete
 2. Var lige ved at tænke uhadada, nu skal hun alligevel ud at købe noget, så godt du fandt den i kurven, den vil egne sig perfekt til din veninde, efter din beskrivelse af hende..

  ReplyDelete
 3. Se det var et rigtigt eventyr med en lykkelig slutning.
  LOL vi har vist set Pride and Prejudice det samme antal gange.

  ReplyDelete
 4. Haven it is! Go girl, go!
  Jeg er også ret glad for mine 6 afsnit og ja, de 2 scener SKAL ses.
  KH Britt

  ReplyDelete
 5. Ha - også mine yndlingsscener :-D..

  ReplyDelete
 6. Tak, Anne

  Jette, det er så en af fordelene ved konstant at have så mange UFOer.

  Ulla, Britt og Bodil - det lyder som om vi skal have gang i noget strik in med indbygget P&P! Alle ved hvornår vi må snakke og tælle masker, og hvornår koncentreret stilhed er et must!

  ReplyDelete
 7. I wish not concur on it. I regard as polite post. Specially the title attracted me to review the unscathed story.

  ReplyDelete