Thursday, June 5, 2008

En OM'er

Yngsteøglens veninde skal være storesøster (for anden gang!) - er måske allerede blevet det, og så må der lidt strik til. Som mange andre er jeg faldet for Garnstudios Falkenberg-agtige stribetrøje, der opfylder 3 væsentlige kriterier for babystrik: Den er sød, den er hurtig og der er minimal montering. Så vidt jeg husker var origialen i det nu hedengangne Camelia, men på hjemmesiden er trøjen nu i alpaca. Ikke lige sagen til en sommerbaby, så jeg købte Safran bomuld i hindbærrødt og hvidt.

Resultatet blev....stribet.


Der er ikke meget pænt at sige om det. Hvis Fru Kvist havde tænkt sig en lille smule om, ville det måske været gået op for hende, at der er en grund til, at såvel originalen som de fleste af udgaverne på Ravelry er i tone-i-tone-farver og ikke i kontraster. Desuden egner bomulden sig ikke nær så godt som den mere føjelige uld og alpaca til forkortede rækker - vendingerne bliver alt for synlige.

I stedet sætter jeg nu min lid til Lene Holme Samsøes nyklassiker Sødt og Blødt, og forsøger mig med hendes Raglan i 3 variationer. Min bliver dog en fjerde, idet begge pigeudgaverne af trøjen er sådan lidt tøse-yndige med blonder og hulmønster. Babyen er nok ligeglad, men resten af hendes familie er sådan nogle med lidt mere knald på farverne, så jeg forsøger mig fortsat med hurtigstribet. Det går kvikt at strikke babytøj - når man altså omsider kommer i gang....

5 comments:

 1. Det' da rendyrket '80'er EM stemning den der trøje....vi er røøøøøøøde, vi er hviiiiiiiide....
  Er der er fodboldfan blandt de kommende fædre?
  KH Britt

  ReplyDelete
 2. Det med forkortede rækker i bomuld...det er heeelt umuligt.
  Jeg HAR prøvet!

  Forhåbentligt bliver der noget fornuftigt ud af garnet....

  God Weekend

  Laila

  ReplyDelete
 3. Britt, den tanke har jeg slet ikke haft. Jeg tænker kun på fodbold når jeg er til træning med den 6-årige. Desuden er den hindbærrød, ikke roliganrød!

  Laila, det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg har selvfølgelig overvejet, om det var min teknik, den er gal med. Garnet er ved at blive til en andet stribet cardigan.

  ReplyDelete
 4. Jeg er nu heller ikke fodbold-fan. Blamerer mig HVER gang i kantinen med spørgsmålet: "Hvilken kamp?"...og mændene ser rystet på mig...
  Men dengang i '80erne med Elkjær og co - da blev vi vist alle grebet....og så glemmer jeg aldrig de utallige celebrity-fodboldsange. I guuuder.
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 5. Jeg strikkede ogsä i safran og lavede den ene skulder pä en Lavold model, HELT uden problemer.
  Skulder nummer to vare en anden historie. Mindst 7 gange hyllede jeg skidtet op, för jeg blev enig med mig selv om at det var nok ikke nogen god ide, men de forkortede rækker.

  Apropos Fodbold. Sä bor vi 15 minutters kørsel fra Bern, sä vi har det taet inde pä livet i øjeblikket.
  Og pä hotellet hvor jeg arbejder er der proppet med hollændere :o)

  Det bliver tre lange uger....

  Laila i Schweiz

  ReplyDelete