Sunday, August 31, 2008

Swallowtail Shawl

Endnu en FO, endnu engang strikket under stram deadline.

For 20 år siden (gisp!) havde Frøken Kvist en kæreste, hvis mor var en helt fantastisk kvinde. Højrøstet, storsnakkende, cerutrygende (det sidste er for længst lagt på hylden), varmhjertet og temmelig anderledes end de fleste andre, der dengang befolkede min verden. Hun var og er noget helt specielt, og jeg er så heldig, at jeg stadig har kunnet beholde hende i mit liv efter gymnasiekæresten og jeg gik hver til sit.

Vi ses ikke så tit, men når vi gør, falder vi altid i hak med det samme. Hun var selvfølgelig med til mit bryllup for et par år siden, og i går fejrede hun sin 70 års dag. Helten og jeg var på pletten, og skulle jo have en gave med. Og tænk, ønskeseddelen indeholdt blandt meget andet en cykelhjelm. Da vi vidste, at hun ville få en ny cykel af sin søn og svigerdatter, var valget let. Det ville da være for ærgerligt at redde livet ved at holde op med at ryge, og så sætte det til igen i trafikken! Nå, ind på Tænks hjemmeside , så var en rette hjelm hurtigt fundet.

Det var bare ikke helt nok, der skulle også noget mere personligt til. Hun elsker håndstrik, pg var faktisk den, der introducerede mig til Rowan i praksis, da jeg for mange år siden på bestilling strikkede Kaffe Fassetts Tapestry Leaf-jakke til hende. Strikkekittet over alle strikkekits (og 4500 ender at hæfte, men det er en anden historie), jeg glemmer aldrig fornemmelsen af at åben æsken og få det rene uforfalskede luksusgarn i hænderne. Desværre fra før, længe før, jeg begyndte at fotografere mine uldne frembringelser.

Valget denne gang faldt på Swallowtail Shawl, superpopulært på Ravelry:


Jeg tror hun blev glad for det, og hvis jeg var sådan en der gad at strikke på bestilling, kunne jeg have fået mange ordrer med hjem fra festen. Hvad jeg selv synes om mønstret fremgår af forrige post, men jeg må indrømme, at jeg blev nogenlunde tilfreds, da jeg først fik vasket værket og spændt det ud. Den manglende matematiske symmetri ses ikke når musikken spiller.

Beklager de sjusket stylede billeder, de er taget i al hast mellem diverse festforberedelser.
Faktaboks

Mønster
: Evelyn Clark Swallowtail Shawl gratis tilgængeligt, både skrevet med ord og i diagramform.

Pinde:
Addi Turbo 4,5, 120 cm.

Garn
: 349 g Lucca, farve ub27 som er mere gråblåt i virkeligheden, købt her.

Ændringer
: Jeg har lavet sjalet meget større end originalen, nåede ikke lige at få det målt, men mon ikke vingefanget er et sted mellem 180 og 200 cm?
The nubbs, knopperne, er strikket mindre end opskriften foreskriver (strikkede 3 gange i masken, men undlod de to omslag). Dels har jeg et anstrengt forhold til strikkede knopper, der dog er et must i liljenkonvalmønster, dels var det en pest at strikke 5 masker vrang sammen. Det gik noget nemmere med 3.

Bemærkninger
: som tidligere nævnt, mildt sagt uelegante overgange mellem 3 af de i alt 4 forskellige mønstre. Bemærkes dog ikke i det færdige sjal (af andre end strikkeren, altså). Garnet er superblødt og lækkert, fint til sjaler og tørklæder, men lidt for blødt til at jeg ville bruge det til trøjer.

Hot or not:
Medium hot trods alt.

Coming up: Cashmere-ometer update!

7 comments:

 1. Smukt! Og fantastisk med sådan en kvinde, hun lyder som en af den slags man skal samle på.
  Farven ser næsten helt kobolt (!) ud på min skærm, men den er smuk, smuk!
  Cashmere-o-meter update? Kan næsten ikke vente...
  :-) Britt

  ReplyDelete
 2. Tak, Britt. Du har ret, man skal samle på den slags mennesker. Farven er ALDELES ikke kobolt (i modsætning til det meste af min garderobe OG mine øjenvipper sidst farven var in)den er denimblå med en lille smule gråt i, at du bare ved det!
  Øhm Britt, det der casmere-o-meter, ikke...Nå, du hører nærmere.

  ReplyDelete
 3. Meget flot blåt swallowtail.

  Den Kaffe Fassett trøje ville jeg gerne have set billeder af. Hvor mange år var du om det?
  Ak ja har man engang strikker med rowan er billigt garn ikke det samme

  ReplyDelete
 4. Flot flot er det blevet, og hader også de der knopper/bobler. Ville også gerne have set den Fassettrøje..

  ReplyDelete
 5. Smukt. Forstår hun blev glad, et eller andet sted er det også sjovere end en cykelhjelm :-)
  Ser frem til opdateringen på Cashmere-o-meteret...

  ReplyDelete
 6. Tak, Ulla.Det tog et par år. Den var faktisk ikke svær at strikke, detog bare sin tid med alle de farveskift, den faste sorte tråd, der skulle med gennem det hele, og så de 4500 ender, som jeg ikke kunne finde ud af at strikke ind så det blev pænt. Hvis jeg nogensinde får lejlighed til at fotografere den, skal jeg nok poste et billede.

  Tak Jette, skal vi have en antiboble-liga?

  Tak, Kirsten. Ja, jeg vil vædde på du glæder dig, du har jo haft snuden i Den Hemmelige Pose!

  ReplyDelete
 7. Thank you a bunch for sharing this with all of us you
  actually realize what you are speaking about! Bookmarked.

  Please additionally discuss with my website =).
  We can have a link change arrangement among us

  Feel free to surf to my homepage ... laser cellulite treatment

  ReplyDelete