Monday, October 20, 2008

Alert the Media: færdigt projekt hos Kvist & Co


Ikke noget man oplever hver dag: fru Kvist præsenterer et stykke færdigt strik. Modellen er velkendt, men jeg forstår godt den er et hit. Supersjov at strikke, selv kanten, som jeg havde forventet ville være et mareridt, er hyggelig at sidde med. Det er jo heldigt nok, når den nu måtte strikkes to gange.

Sjalet er en til en venindes 40-års fødselsdag (ahem, i august 2008). Hun har selv valgt garnet, dog uden at vide til hvad. Hun er sådan en med farvekort og det hele, så jeg regner med hun ved hvad hun gør. Der er mange smukke farver i kaunien, men den orange (undskyld, rustfarvede) er alt for orange efter min smag. Der er en grund til, at min egen udgave af sjalet er i de blå Kauni-nuancer. Det vigtigste er selvfølgelig at veninden bliver glad for sjalet, og både den dybt chokoladebrune, den grå og den gråbrune er supersmukke.


Faktaboks:
Model: SuperKarlas Fantastiske Ønskekappe, af Lotte Wackerhagen, fra Karen Noes hæfte "14 Sjaler" og vidt berømt i Blogland.
Garn: Kauni, farve WEB, købt på Paderupgård, 208 gram
Pinde: Addi Turbo Lace, 3,75
Mål: Vingefang 204 cm, højde 86 cm. (Burde sådan et helt sjal ikke være tungere?)
Hot or not: Hot, og så sjovt at strikke, at jeg i umiddelbar forlængelse kastede mig over mit eget det blå.

Cashmere-o-meter? Oh yes, hele 8 gram, når man fratrækker de 200 fra jeg var kommet i overskud. 0,4 %, det skal da nok nå at blive til noget! Om ikke andet er alt hvad jeg strikker fra nu af da med til at trække ned, og egentlig burde jeg vel også have et par bonuspoint for at komme hjem fra Strikkefestivalen helt uden garn.

Har udtænkt min første cashmere-o-meterpræmie, det skader jo ikke at være i god tid. Absolut strikkerelateret, men hverken garn, pinde eller bøger.

6 comments:

 1. Tillykke med projektet, jeg er sikker på at hun bliver glad. Meen, det kan være du skal sætte lidt garn af til fingerstrik eller lignende?

  KH
  Kirsten

  ReplyDelete
 2. Guud, ja, Kirsten, siger du det også tæller, hvis jeg involverer børnearbejde i lagernedbringningen, eller forstår jeg ikke din kommentar rigtigt? Det var dog rart hvis Bandit og Banditte kunne gøre sig lidt nyttige.

  ReplyDelete
 3. Tillykke med færdiggørelse.

  Hvis du har lyst til at strikke med sytråd (Shetland gossamer) og pind 1½ kan du få et trekantet sjal med omkring 50 g garn ;-)

  ReplyDelete
 4. Tillykke med bedriften, Lise! Den er blevet flot - jeg er sikker på at hun bliver glad.
  Ja, det er da en ide: bonus-point for hver gang man har været på strikkefestival eller i garnbutik uden at købe noget. Så kan det dælme da kvikt blive til noget.
  Du skal nok nå det alligevel....må indrømme at en del af hastigheden på min kanal skyldes et par projekter på pind 4+
  KH Britt

  ReplyDelete
 5. Ja, det er surt at det ikke vejer mere, det ville jo gøre godt for lagerkontoen..:o)) Men flotte er de jo, og dejlige at strikke.

  ReplyDelete
 6. Ulla, jeg er faktisk ude på det modsatte: At nå mine 2000 g. hurtigst muligt. Jeg kan altså bare godt lide tyndt garn. Har dog aldrig prøvet tyndere end KSH.

  Tak Britt. Jeg må i gang med de tykke(re) pinde.

  Tak skal du have, Jette.

  ReplyDelete