Monday, November 10, 2008

Ahhh, ren nydelse

Man hører ikke fru Kvist klage over efterårets komme. Faktisk er efteråret min yndlingsårstid, altså hvis jeg skal vælge, for jeg elsker årstidernes skiften, og kunne ikke trives et sted med konstant vejr. Der er ikke noget smukkere end en efterårsdag med høj klar sol og rødgyldne træer.

Lige efter min studentereksamen boede jeg et år her:

Smukke, smukke Vermont i det nordøstlige USA, hvor folk komme alle vegne fra for at se på træernes farveskift. Jeg tror det var her, min forkærlighed for efterår blev grundlagt.

Efterårets er jo også strikkeentusiastens storhedstid: det falder ganske naturligt at sætte sig tilrette med ild i pejsen, levende lys og strikketøj. Helt uden samvittighedkvaler over alt det der burde ordnes udenfor (eller i hvert fald næsten, lidt dårlig samvittighed har man vel altid).

Er det ikke også nu, de fleste strikdesignere er på banen med nyt? Og er efterårskollektionerne som regel ikke mere spændende end dem, der kommer i foråret? Se nu bare Amber, der lige er landet i dag.


Ren fryd! (Billede lånt fra hjemmesiden)

Lad mig i den forbindelse udtrykke min undren over "you´ve used"-funktionen i Ravelry. Den viser kun hvad man har strikket fra sine (mange) strikkebøger. Er der ikke mange andre gode måder at bruge sine højtelskede bøger på?Hvad med alle de gode timer der går med at kigge, nyde, planlægge....Det er da vældig god brug af bøgerne!

10 comments:

 1. skoven falmer ...det har jeg nu også svært ved at se...se lige hvilke farver der er i dine billeder...Jeg holder nu også meget af denne årstid :-)

  ReplyDelete
 2. Åh, Vermont, der drømmer jeg om at tilbringe en oktober, på et eller andet lækkert lille hotel med udsigt over masser af træer.

  Og så kunne jeg måske strikke Charm fra din nye bog, den er for lækker!

  Har du udset dig en model, som du vil starte på...

  ReplyDelete
 3. Lige nu drømmer jeg mig tilbage til Vermont, skøøøøøøøøøn stat på alle tider af året.
  Opdagede du Green Mountain Spinnery?

  ReplyDelete
 4. Ja, efterårets farvepragt (og alle de blade man kan sparke til..) og ikke mindst sprøde, friske luft er fantastisk - men de kolde, våde dage kan jeg nu godt undvære.
  Amber er skøøøøøn - og jo bøgernes bladreværdi kan slet ikke overvurderes.....drømmerejser...det da det bøgerne er skabt til.
  KH Britt

  ReplyDelete
 5. Åh ja...man skal ikke kimse af den tid, man bare hygger sig med at bladre.

  Man bliver da helt overvældet af alle de farver på dit billedet - hvor er det bare flot.

  KH Tina

  ReplyDelete
 6. Det er jo næsten det bedste ved strikkebøger, nemlig planlægningen af alt det man ser i dem, så fasen med at hitte garn på lageret, indtil man finder ud af: naaaj, tror lige jeg venter, finder en anden model osv.... Oh ha da da, bare det at kigge og drømme..

  ReplyDelete
 7. Anne, måske skulle vi starte en forening til fremme af efteråret rygte.

  Anne, det skulle du unde dig selv! Vermont er noget af det smukkeste, især efterår og vinter. Når mine unger bliver lidt større håber jeg at kunne tage hele familien til efterår og leaf peaking i Vermont.

  Jeg har ikke valgt fra Amber endnu, men der er mange! Jeg elsker snoninger, så jeg overvejer Nell, men er bange for jeg er for lille til at yde den retfærdighed. Der er jo også Paisley, Lizzy, Ginny og, og, og....

  Britt, de kolde våde dage er strikkerens bedste ven! Levende lys, god musik, evt. ild i pejsen og så bare fat i strikketøjet (så taler vi ikke om arbejdet med at få ekviperet ungerne til vejret, eller om alt det mudrede overtøj, der skal vaskes, vel?)

  Så er vi to, Ulla. Jeg fandt ikke Green Mountain Spinnery, men købte lækkert uldgarn (som holder endnu) på Farmers´ Market og fandt også en lille, kaotisk butik, der havde mange lækre ting, når man lige fik gravet sig igennem det meget kulørte akryl.

  Tina og Jette, jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste,der strikker meget mere i fantasien end IRL!

  ReplyDelete
 8. Sikke nogle flotte farver.. jeg er også vild med efteråret.. men egentlig også med foråret..
  Vi skal glæde os over at vi kan se årstiderne skifte.. det er bare så smukt ;-)
  Fin blog, ha en dejlig dag
  Hilsen Christina

  ReplyDelete
 9. Hej Lise
  Ja, efteråret er absolut også min yndlingsårstid. Jeg elsker at putte med varme tæpper (gør det gerne selvom det er 25 grader) stearinlys, varm te og hygge med ungerne. Jeg elsker at det bliver tidligt mørkt, så jeg kan beundre min nye lyskæde som er viklet omkring vores nye altan. "Skal den allerede op nu?" spurgte min mand, overrasket. Og ja, det skal den, nu har den næmest brændt hul i skuffen, hvor den har ligget og ventet i 14 dage ;)
  Men... det er jo også nu jeg har indledt min håndarbejds-quest. Jeg har nu indkøbt min første (lidt kedelige) grund-strikkebog, noget garn og lånt strikkepinde af min mor. Og har nu aften efter aften strikket små firkanter i perlestrik og tern :) Og nu ser jeg så at du - mit strikkeorakel - skriver at man ikke skal bruge almindelige pinde, men rundepinde?! Og så er jeg jo pludselig kastet tilbage til base -1, vær sød at ile mig til hjælp og forklar hvad du mener :)

  ReplyDelete
 10. Hej Simone
  Velkommen til. Sikken en hyggelig blog du har, den er ny for mig.

  Hej Christine
  Hvor lyder det bare hyggeligt, ikke mindst det med strikkepindene. Til små firkanter gør det ikke den store forskel med pindene, men hvis man sidder med trøjer, sjaler mm. der vejer lidt mere, får man vægten fordelt bedre med rundpunde, og belaster således håndled og skuldre mindre. Jeg vil holde øje med din blog for at se resultatet af dine anstrengelser...

  ReplyDelete