Sunday, February 1, 2009

Lørdag med vennerne, før og nu

I går var vi så heldige at blive inviteret spontant til middag mm. hos gode venner gennem rigtig mange år. Det spontane har ofte trange kår hos os, så vi nyder det meget når det lykkes. Og eftersom Helten i denne uge har haft 90+ timer på arbejdet, var det godt ramt: en lørdag hvor vi var hjemme alle fire og ingen planer havde.

Det blev, som altid i det selskab, en superhyggelig aften, men på vej hjem kom jeg til at fundere lidt over udviklingen i sådan nogle lørdag aftner med vennerne før og nu.

For 20 år siden ville den have stået på alt for meget vodka og en bobturnering, hvor reglerne var så sindrigt udtænkt, at forskelle i træfsikkerhed på bobbordet i løbet af aftenen blev udjævnet ved gradueret alkoholindtag. Jeg kan ikke huske hvad vi fik at spise (if at all), men mon ikke vi var ude i noget pitabrød og det allestednærværende kinakål?

For 10 år siden ville vi have spist en god, og sikkert solid middag, hvor hovedretten sandsynligvis tidligere havde siddet på en ko. Hertil god rødvin, og efterfølgende nogle runder Trivial Pursuit, hvor alle midler blev taget i brug for at vinde.

I går stod den på venindens fantastiske hjemmelavede sushi, ledsaget af isvand. Efter middagen muntrede vi os (højlydt) med wii fit. Hvem skulle nu have troet, at Fru Kvists største (alt er jo relativt) talent består i at gå på line? Lad mig i den forbindelse rette en tak til min gamle tai chi-instruktør. Når man først har fundet sit center, forsvinder det åbenbart ikke igen. Nyttig
viden.Aftenen efterlod mig med to spørgsmål:
 • Er vi ved at blive lige sunde nok? (faren er nok ikke overhængende i Casa Kvist)
 • Hvad bliver den fjerde bølge? Og lad mig i den forbindelse advare; enhver der foreslår Petanque og Kijafa vil blive udelukket fra kommentarboksen!

9 comments:

 1. Sp 1: Ja
  Sp 2: Proteindrik og madpiller efterfulgt af stimulerende midler og underholding via jeres egen personlige implantater. Ja, jeg har læst for megen Peter F Hamilton :-D

  ReplyDelete
 2. Du lokkede lige smilet frem pä en mandag morgen!

  Vi har lige genopdaget Trivial Pursuit.. i familie udgaven, hvor vi dog stadigvæk skal hjælpe den mindste, för han kan svare pä spørgsmål. Taktikken fra tidligere, duer altsä ikke længere.

  Go' uge, Fru Kvist!

  ReplyDelete
 3. Hhøhøhøhøhøhøhø.....
  Hos mig er det åbenbart skihop, der er talentet - jeg er casa sjøholm mester i skihop til min søns store irritation. Linen har jeg ikke ordnet endnu...har oplevet at falde af lige før mål....piss oss!
  4. bølge? '80erne igen. '80erne rammer os træfsikkert i nakken...så find du bare kinakålen frem igen...og ananas'en....
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 4. Ulla, det lyder lidt hen i retning af Wall E. Hamilton overlader jeg sm bekendt til Helten. PS der er ikke fare for at det sunde tager overhånd her i huset. I hvert fald ikke før man får dokumenteret salmiaklakridsens helsebringende egenskaber.

  Laila, TP er stadig guld, selv om dræberinstinktet må tæmmes lidt når ungerne er med (gælder også i bogtavrebus).

  Britt the Eagle! Mht. linen, så kan du måske svare på et spørgsmål veninden gerne vil have styr på: hvor langt er der hele vejen over? Hun bad mig om at falde ned lige inden mål, så vi kunne finde ud af det. Hvor nem tror tror hun lige jeg er??? (Når man når i mål oplyses kun tiden, ikke distancen)

  ReplyDelete
 5. PS: Britt, det er jo meget godt med 80'er revival, men jeg tror sgu ikke jeg kan tåle al den vodka & kinakål, for slet ikke at tale om de koboltblå øjenvipper.

  ReplyDelete
 6. Lise.....der er jo ingen der siger at kinakålen skal marineres i vodka....høhøhøhøhøhøø...på den anden side er det måske lige netop det, der er trick'et...
  Mht line-afstanden så kan jeg ikke huske det...blev så mopset af at falde ned lige før mål at jeg ikke har prøvet igen. Måske jeg skulle prøve igen......i morgen....
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 7. Jamen salmiaklakrids er sundt, det modvirker for lavt blodtryk!

  Aaaaagggghhhh firserne. Du kan godt finde skulderpuderne og hårlakken frem. Så skal I vel også have tunmousse og drikke kulørte drinks med Pisang Ambon eller Malibu?

  ReplyDelete
 8. Ayyy, de berømte bobturneringer! Længe leve bobspillet.
  Med risiko for at bevæge mig ud på tynd is, så tror jeg ikke på 80'erne. Så meget vodka fik vi alligevel ikke, at det kan få os med på neonfarvede benvarmere igen.
  / Kirsten

  ReplyDelete
 9. Ulla, sjovt du skulle nævne blodtrykket, det er nemlig også mit argument; når nu man bliver advaret om at lakrids forhøjer blodtrykket, så må vi, der har habituelt lavt blodtryk vel hellere kværne en masse lakrids, så vi ikke bliver svimle og dejser om, ikke?

  Those were the days, Kirsten. Jeg tror heller ikke på firserne, pink øjenskygge, ditto benvarmere og erhvervsrettede skulderpuder, det spiller bare ikke!

  ReplyDelete