Friday, February 6, 2009

Om dobbeltstrik og kunsten at proppe en Fiat Panda

Har I nogensinde tænkt på hvor meget man kan pakke i en sød lille fiat panda?

Billedet er lånt fra fiat-review.blogspot.com

Det ved jeg nu, for jeg har nemligt været til Store Strikkeaften med Annette Danielsen og hun mestrer kunsten til perfektion. Ud af den lille bil kunne trækkes et kæmpe tøjstativ (sammenkappeligt, men alligevel), et tilsyneladende uendeligt antal smukke striktrøjer til både børn og voksne (helt præcist indholdet af 3 hele strikkebøger, hvoraf den ene endnu ikke er udkommet), en gine og kassevis af garn og bøger.

Annette er en underholdende fortæller og en dygtig underviser - pædagogbaggrunden fornægter sig ikke! Efter at have svoret os til tavshed om modellerne, løftede hun også sløret for sin kommende bog, og der er bare noget at glæde sig til! Indtil flere must-knits til ungerne.

Jeg har ikke et eneste billede fra aftenen - jeg var alt for optaget til at trykke på knappen. Jeg har nemlig lært dobbeltstrik. Her er beviset:


Og fra den anden side:

Annette sagde vi måtte bande i et kvarter, derefter skulle der være styr på teknikken. Det passede fint, når man lige har fanget fidusen er det ikke spor svært. Det kan man jo sige om det meste, snoninger, feks. eller lace, men ikke om intarsia for mit vedkommende. Den teknik bliver jeg aldrig venner med.

Nå, men det der dobbeltstrik er faktisk ret smart. Jeg har gerne villet lære det siden jeg så Beckmans fantastiske Poppy Shawl og nu kan jeg, men har fået endnu mere respekt for den arbejdsindsats, der ligger i sjalet. Jeg tror lige, jeg starter med et af de små tørklæder fra bogen, men jeg tænker der er mange anvendelsesmuligheder, nu hvor jeg har fået øjnene op for dobbeltstrikkeri. Dog vil jeg nok afholde mig fra at strikke den dobbeltstrik-sweater, Helten bestilte, da hans hårdt prøvede ører måtte holde for til endnu en omgang begejstret strikkesnak. Let´s face it, det kan ikke udelukkes han primært sagde det for at standse talestrømmen. "Skriv dog en bog" sagde Elizabeth Zimmermanns ægtemand, da hans ører ikke kunne holde til mere. Mon der er en enkelt ægtefælle eller to i Strikkeblogland, der tænker det samme?

En helt igennem hyggelig og inspirerende aften var det, selv om jeg nu savner Badstuen lidt. Jeg fik endelig lejlighed til at hilse på Marlene, det håber jeg bestemt ikke bliver sidste gang. Annette Danielsen har lovet også at komme og fortælle om sin næste bog - jeg er helt klar!

6 comments:

 1. Flot strikkeproeve :-) Dobbeltstrik er nemt, naar man har fanget fidusen. Strik handler stort set jo kun om ret- og vrangmasker ;-))
  Isager har forresten en jakke i dobbeltstrik i en af boegerne - den er genial !
  kh
  Angelika

  ReplyDelete
 2. Hej Lise,
  ja, med 3 børn er det da en fiat Panda jeg skal have næste gang! ;-P

  Jeg plaprede også løs om teknikker, garn osv. da jeg kom hjem, så barnepigen (min mor) sagde: hvorfor åbner du ikke en garnbutik!? tja...

  k.h.
  Marlene

  ReplyDelete
 3. Eiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjj, hvor er jeg bare GRØN af MISUNDELSE! En aften med Annette D og så smugkig på nye børnemodeller.....jeg er simpelthen ved at sprænges af nysgerrighed.....kan bare slet ikke vente til den bog udkommer.
  SUK!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 4. Ja, der er mange muligheder i dobbeltstrik...synes bare, det er skrækkeligt tidskrævende.

  Det må da være en Panda, fam. Kaos her skal have en dag. Det lyder da som om, man snildt kan proppe 5 børn i den ;o))

  Uhhh - det bliver spændende med den børnebog. Vi må da have undersøgt med Annette D, om der ikke kan laves en festivalpris på en eller anden måde i også !

  KH Tina

  ReplyDelete
 5. Det er ufatteligt hvor meget godt man kunne stoppe i den Panda.

  Du er ikke den eneste, der savner badstuen. Oooohhh vi må have en omgang synkronstrik, når næste bog kommer på gaden.

  p.s. Tak fordi du hjalp med at slæbe strik ned til omtalte Panda

  ReplyDelete
 6. Angelika, nu du siger det. Det er sådan en med cirkler, ikke?

  Marlene, der er plads til familien, katten, garnet, det hele. Hvor var det en god idé, din mor fik. Hvis du alligevel skal ud og finde et nyt job, hvorfor så ikke vælge noget sjovt?

  Britt, be there or be square! Du kan tro vores små tøser skal være fine! Men først til efteråret.

  Tina, man skal vist se det før man tror det, hvordan sådan en bil kan pakkes!

  Ulla, ingen årsag, alt for at komme tæt på godterne!

  ReplyDelete