Sunday, April 5, 2009

Hjemme igen


10 point for original titel.

Mange tak for alle jeres gode ønsker for vores ferie. Thailand var nøjagtig ligeså smukt, venligt og dejligt, som vi var blevet stillet i udsigt. Min voldsomme modvilje mod holiday resorts blev til en vis grad gjort til skamme, for som min kollega havde lovet, sådan et sted er fantastisk for børnene. Det var bestemt også en afslappende måde at holde ferie på, ugerne gik med en blanding af total afslapning (herunder også spa-behandling og thai-massage) samt lidt mere aktiv ferie.

Alle priser den thailandske venlighed og jeg slutter mig til koret. Mine lyslokkede unger fik stor opmærksomhed. Ældste blev nærmest lidt pinligt berørt, når thailandske damer i alle aldre erklærede ham deres uforbeholdne kærlighed, mens yngsteøglen som altid befandt sig glimrende i rollen som det naturlige midtpunkt.

Maden var et helt kapitel for sig. Fra de mest ydmyge serveringer:

Over det vi antager er den almindelige (muligvis lidt turisttilpassede) thaimad

Til det mere fancy
Bemærk størrelsen på tigerrejerne - mere i retning af tiger end reje...

Alt var lækkert, superfriskt og smukt anrettet. Hvis vi ikke havde haft ungerne med, havde vi nok været lidt mere eventyrlyste i forhold til de myriader af gadekøkkener bestående af lidt kogegrej monteret på en knallert, vi mødte alle steder. Nu nøjedes vi stort set med at spise på lidt mere organiserede steder, men der var bestemt ikke noget at klage over. Vi skal til at have gang i thaikogebøgerne og de hjembragte røgede bananchilier.

Vi købte også lidt "hjemmelavet" chilipasta.Yngsteøglen ses her under oplæring, så vi regner med hun overtager produktionen, når det er brugt op. Den svenske guide og den thailandske kok var ikke helt enige om hvor langt en portion rækker, men jeg tror vi starter med de svenske mål.


Et af turens højdepunkter:
Beklager billedkvaliteten og det bøvede look, men det var regnvejr. Bemærk den prikkede snabel. Den er et alderdomstegn, fik vi oplyst. Elefanten er kun 6 år ældre end fru Kvist, men det skal man nok ikke tænke nærmere over.

Et enkelt medlem af familien mente vist, at turen ud til elefanterne var ligeså spændende som selve mødet med de store dyr:
Regn selv ud hvorfor....

Jeg kunne blive ved længe endnu, men jeg skal da også lige rundt i Blogland og se hvordan det står til. Faktisk kom vi hjem allerede natten til torsdag, men min computer har været helt usamarbejdsvillig, og min live-in support, AKA Helten, er rejst videre vest på, nærmere bestemt til Las Vegas.

Derfor må I også tage mit ord for, at jeg også har strik at vise frem. Han er nemlig rejst med begge husets kameraer. Han kommer hjem torsdag, forhåbentlig uden at have gamblet os fra hus & hjem, så vi i bedste Monty Python-stil kommer til at bo i en papkasse på en motorvej (oooh, luxury!)

Og ja, som mit lille bidrag til det evige spørgsmål: Thomas Cook Airlines tillader strikketøj ombord. Heldigt, når der nu var 10 timer den ene vej og 14 timer den anden. Jeg fik strikket en hel del, og desuden sammen med yngsteøglen set Mamma Mia så mange gange, at vi kan den uden ad. Filmen var lige til at blive i godt humør af, også selv om Colin Firth, der ellers nyder stor anerkendelse her på kanalen, ikke ligefrem brillerer med sit sangtalent. Han er meget bedre til at skule på den sexede måde, men nu bevæger vi os vist lidt ud af en tangent....

6 comments:

 1. Velkommen hjem :-) Saa sent som i formiddags taenkte jeg at den ferie nu maatte vaere ved at vaere forbi :-) Det lyder til at I har haft det RIGTIG godt !
  kh
  Angelika

  ReplyDelete
 2. Åhh, ja Colin Firth han kan skule.....ham og Hugh Grant....
  Velkommen hjem - jeg kan læse at I nu også er smittet med Thai-bacillen - den, der gør at man gerne vil tilbage og besøge landet en gang til. Fantastisk sted på denne planet!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 3. Jeg kigger gerne forbi til Thaimad. Jeg har ikke fået en ordentlig Basil Shrimp i umindelige tider. Mundvandet drypper i tastaturet.

  *Suk* Colin Firth. Mon man skulle tage viste DVD sæt med i sommerhus?

  p.s. Thailand ryger lige lidt op på listen over ønskeferiemål.

  ReplyDelete
 4. Det var skønt at i havde en god tur. Hvad var det nu den hed den bog du havde med til strikkecafe i torsdags?

  ReplyDelete
 5. Vi må have et billede af din "snabel" om en 6 års tid ;o)

  Dejligt at høre, I har haft en god tur.

  KH Tina

  ReplyDelete
 6. Tak, Angelika. Hvor er det rart at vide, at der er nogen, der tænker på en mens man er væk....

  Vi er smittet, Britt. Det er ikke sidste gang vi har været i Thailand. Næste gang bliver det nok lidt mere rygsækagtigt, nu da vi har et indtryk af forholdene.

  Ulla, jeg laver gerne thaimad, kender dog ikke Basil Shrimp. Tag da endelig Colin Firth med i sommerhus. Det kan være en mor og datter-ting: yngsteøglen var ikke ret gammel før hun var dybt fascineret af det fine kjoler og dansescenerne.

  Jette, den hedder Custom Knits og er skrevet af Wendy Bernard, som har bloggen Knit and Tonic.

  Tina, tror du, det ville være en god idé?

  ReplyDelete