Monday, June 15, 2009

Zen og kunsten at strikke et topstykke

Min strikkekurv er fuld. Om igen, mine strikkekurve er fulde! Der ligger en masse gode ting, der ikke mangler særlig meget, men hvor jeg er nået til stadier, hvor der skal måles, tælles, tages stilling. Det magter jeg bare ikke lige nu, jeg skal ha´stress af-strik. Bente Geils Topstykke er perfekt til formålet.


Når man lige har kæmpet sig igennem den berygtede pind 4, er det rent zen. Da jeg jo før har strikket en tøsetopstykke, er det lykkedes mig at aflure hvad der skal til for at det lykkes: på pind 4 er det af afgørende betydning, at man afstår fra enhvert tilløb til selvstændig tankevirksomhed! Bente Geil har skrevet NØJAGTIGT hvad man skal gøre. Det lyder sært, og det er skrevet i et knap så læsevenligt format, men det passer altså!

Farven hedder Eclipse og stammer herfra. Den er meget mørkere end den ser ud her på billedet. Jeg elsker blåt og har gjort det hele mit liv, både når det er in og når det ikke er, så mit topstykke skal selvfølgelig være blåt. Hver gang jeg poster noget blåt strik synes folk det ser koboltblåt ud, men det er det altså ikke. Hvis jeg en dag strikker noget koboltblåt skal jeg nok lade jer det vide! Jeg gik i gymnasiet i 80'erne så jeg fik en overdosis dengang, der må være andre end mig, der havde en koboltblå garderobe komplet med matchende mascara og benvarmere.

Desværre bliver der ikke så meget strik i aften. Skal lige have pakket en kuffert, da jeg skal til Bruxelles i morgen i forbindelse med en arbejdsopgave. Som følge af en kæde af uheldige begivenheder uden for min kontrol er jeg blevet udnævnt til the expert on the panel, en rolle jeg mildt sagt ikke føler mig helt klædt på til, så måske jeg liige skulle læse lidt på mit såkaldte ekspertområde. Jeg har ellers noget jeg meget hellere vil læse på i aften:

Ikke mindst efter at jeg har læst en strålende anmeldelse af værket.

2 comments:

 1. Jeps husker godt den koboltblå. Jeg husker jeg havde et par gamacher i den farve, rimelig lang hvid skjorte med et bredt koboltblåt bælte og nu kommer det værste ;-) Koboltblå ruskindssandaler!
  Hold da op, hvor var vi smarte den gang og med permanentet hår og hvad ved jeg :-)))

  ReplyDelete
 2. Jep, jeg har også haft en del koboltblå - jeg eeeeeelsker blå - min absolutte yndlingsfarve. Sjovt nok har jeg de senere år strikket mange andre farver, især rødlige, fordi jeg har tvunget mig selv til at vælge noget andet end blåt. Må snart have noget blåt igen!
  Kender i øvrigt godt den der med at strikketøjerne strander ligeså snart man skal tænke....automatstrik rules! Og pludselig orker vi at tænke igen og vupti bliver færdige med det andet.
  Håber du kan lide bogen :-))
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete