Wednesday, July 15, 2009

Det eneste der er bedre end en kreativ strikdesigner...

...er en kreativ strikdesigner, der kan regne!

Det kan Sanne B, og jeg er vild med hendes designs. Det samme er yngsteøglen, der ellers er ret skeptisk over for hjemmestrik, (i hvert fald hvis det er mors) så der er nok at gå i gang med. Her er min 2. Rasmilla-model:

Faktaboks:
Model: Pebbles fra Rasmilla
Størrelse: 1 år
Garn: 132 g. Supersoft fra Marianne Svit i farven Glacier
Pinde: Addi Turbo 4 og 4,5
Ændringer: Ingen til modellen, efter et mislykket forsøg på at fifle med halsudskæringen. Sanne B. knows best! En lille teknisk ændring: Jeg synes det er lettere at strikke /løft 1 m drejet af, strik 1 m. drejet ret, løft den første maske over den anden/ end at strikke 2 m drejet ret sammen. Det lyder mere besværligt på skrift, men det ligger altså bedre for mine hænder. Resultatet bliver præcist det samme.

Hot or not: Superhot, synes både jeg og modtageren, eller rettere hans mor, den lille mand er nok ligeglad, hvis bare han må vente lidt med at få den på. Den er med vilje for stor, da jeg ikke ynder at strikke i sommerligt bomuld. Desuden er det ofte spildt ulejlighed at strikke små størrelser til sommerbabyer, der tit tilbringer deres første måneder i bodystocking.

Og jeg vil have en selv! Ikke sweatermodellen Granite, den slags får jeg typisk aldrig på, men en cardigan-udgave. Mon ikke det var Anne med 2 pinde der luftede idéen før mig: hvad med at sætte en lynlås i Granite?

Men hov, der er flere designere, der kan regne:
Else Schellerup/Designclub.dk. Mini er en moderne klassiker og med god grund. Let, hurtig og sjov at strikke, god pasform og rigtig sød.

Faktaboks:
Model: Mini fra Designclub.dk
Størrelse: 9-12 mdr.
Garn: 62 g. Supersoft fra Holst Garn i farven pea green
Pinde: Addi Turbo 3 og 3,5
Ændringer: Jeg strikkede på 3,5 i stedet for de angivne 2,5 - 3. Dels strikker jeg stramt, dels kan jeg godt lide det lette, bløde udtryk garnet får på de lidt tykkere pinde. Trøjen er strikket oppefra, så man slutter med den nederste kant. For at få den til at lade være med at flappe, brugte jeg et Helle Holst-Trick: ½ nr. mindre pind til kanten, og et Sanne B.-trick: strikkede hver 8. og 9. maske sammen under aflukningen.

Hot or not: hot, jeg synes grønært-farven er rigtig kæk. Desuden var jeg så heldig at finde en lille matchende skjorte til, så førnævnte baby bliver da lige til at spise.

10 comments:

 1. Sikke nogen skønne trøjer!! Fedt design, skønne farver og dejligt garn. Kan dårligt blive bedre. Og du har helt helt: Sanne har tjek på det.
  Knus,
  Britt
  .....men jeg synes nu den grønne ligner Mini mere end Bette... ;-)))

  ReplyDelete
 2. Kære Britt
  Du har ret og jeg har rettet. Tak for det!

  ReplyDelete
 3. Superskønne babydrengetrøjer:-) Men jeg tror nu også, at det er fotografen, der er god til placere tingene fint sammen med accessories og derefter tage gode fotos:-) Den lille ternede skjorte er simpelthen skøn sammen med den grønne trøje.

  ReplyDelete
 4. Hej Lise,
  Det er mig der har lavet Granite om til trøjeversion :-)
  Er bare SÅ dårlig til at følge en opskrift, også mine egne.
  Jeg smider lige en mail efter dig med de rettelser der kræves for at lave en sweaterGranite om til trøjeGranite. Bliver først i morgen, rettelsen ligger på min arbejdspc.
  kh
  SanneB
  ps. Tak for supergod reklame. Igen.

  ReplyDelete
 5. Uha uha nogen skønne modeller du har strikket. Jeg har endnu til gode at strikke en af Sannes modeller, men kommer tid kommer råd ;-)

  ReplyDelete
 6. Smukke trøjer og lækkert garn. Det er bare skønne modeller Sanne laver.

  ReplyDelete
 7. Tak, Irene. Jeg prøver at vise mine ting så det er sjovt at se på, men jeg begyndte først at tage billeder for få år siden, bruger idiot-digitalkamera og har stadig en del at lære!

  Sanne, selvfølgelig er det dig! Tak er kun et fattigt ord! Har netop i dag gramset på originalen hos Tante Grøn, skøn model.

  Jane, du kan roligt kaste dig ud i det. Måske en Cables and Hood til dine drenge?

  Tak, Laila.

  Også tak til dig, Jette. Jeg er helt enig mht. Rasmilla og garnet.

  ReplyDelete
 8. Hvor fine!! I regi, så de ligner en hel million. :-) Der er da ik' et øje tørt der.
  Har også til gode at prøve Rasmillas modeller, men de ligger helt klart i pole-position her også!!

  ReplyDelete
 9. Les hele bloggen, ganske bra

  ReplyDelete