Tuesday, December 22, 2009

Pyyh,

der er godt nok mørkt og koldt her, hva´? Der sker nok ikke noget før jeg selv får fjernet spindelvævene og tændt op, så jeg må hellere komme i gang. Der er nok at fortælle om, det er bare lige at tage sig tiden.

December har været fyldt med alt muligt, også udover de almindelige december-events i børnehave, skole, SFO, diverse julefrokoster, koncerter, Luciadag mm., der ellers sagtens i sig selv kan fylde kalenderen.

December startede med, at den ellers så initiativrige og foretagsomme yngsteøgle var syg i hele ti dage. Feber, hoste og generel mathed tog helt pusten fra hende, og mange dage blev tilbragt under et tæppe på sofaen. Gudskelov for bedsteforældrene, der lige som os kom til at savne alt hendes iværksætteri, selv om hun, som min far bemærkede, var meget nem at passe. Han erindrer ikke, at de tidligere har haft hende på besøg, uden det medførte omfattende oprydning og naturligvis deltagelse i diverse øgleinitierede lege ("Morfar, nu er du Danny" siger den lille Greasefan, der naturligvis selv er Sandy. Kun en anelse mere troværdigt, end når hendes store far bliver sat til at agere Marianne fra Vild med Dans). Nu er ungen heldigvis tilbage på fuld skrue, hendes legendariske energi er genoprettet, og hun gør sit bedste for at indhente den tabte tid.

Så blev fru Kvist påkørt, heldigvis uden der skete noget videre med hverken hende, der kørte den anden bil, eller mig selv. Jeg blev ramt bagfra mens jeg holdt stille, men slap heldigvis med nogle forstrakte ledbånd og muskler i nakke og skulder. Det gør ondt en uge, sagde skadestuelægen, og det fik han ret i, og bortset fra et mindre tilbagefald i forbindelse med bobsædekørsel, går det fint igen. Dog kan jeg godt mærke, at det har sat lidt spor - andre biler skal bare ikke komme for tæt på, og jeg, der aldrig har været bange for at køre i glat føre, fordi jeg i sin tid lærte det i Vermont, erklærede hjemmearbejdsdag hele to dage i sidste uge, bare for at slippe for at køre. Jeg skal tage mig sammen, vores hverdag er afhængig af Mor bag Rattet. Til gengæld kom jeg til at holde af mit halvgamle skrummel af en tysk stationcar (the Beast 2, som min bror nu har omdøbt den til, Obama må gerne låne den næste gang han kommer forbi). Mens den Fiat Punto, der påkørte mig, fik smadret hele forpartiet, var der kun en lillebitte rids at se på min kofanger.

Bagefter fyldte min søde Svigermor (bonus på enhver måde) 60. Så måtte Kvist Catering træde i karakter. Heldigvis kun med desserten, svenske blåbærtærter med hvid chokolade.

Der er også strik at vise i den anledning, stay tuned, til jeg lige får fundet billederne af det.

Nu er der heldigvis juleferie i den lille familie, i hvert fald for de 3 af os. Helten skal på arbejde onsdag og har døgnvagt den 24., så vi holder en ekstra juleaften den 25. Det er gjort før og fungerer godt. Sådan er betingelserne med Heltens arbejde, til gengæld har han fri resten af julen og nytåret, så det må vi så få det bedste ud af. "Jubi, så får vi dobbelt så mange pakker!" jubler ældste, mon nogen kan nænne og fortælle ham, at han får det samme antal gaver, bare fordelt på to dage?

En lang og ikke videre sammenhængende smøre om december, og det værste er, at der kommer mere. To, måske endda snart tre, strikkeprojekter er klar til fremvising.

7 comments:

 1. Jamen Pyyh ha da. Sikke en december. Så skal jeg skam ikke klage ;)

  Jeg håber I får en fantastisk jul med masser af tid til afslapning - og med hele to juleaftener er der da basis for lækkert kalorieindtag ad flere omgange.

  KH Frau Putz

  ReplyDelete
 2. Jeg var ved at blive helt bekymret for dig. Det var længe siden siden sidst. Det lyder til, at I alle er ovenpå igen.

  God Jul til dig og resten af familien.

  ReplyDelete
 3. Tak skal du ha´ frau Putz. Det lyder nu også som om I har jeres at se til. Jep, der bliver en traditionel julemiddag den 24. og en helt anden med lam og abrikostærte den 25.

  Tak Ulla, og i lige måde. Jeg er ked af jeg ikke nåede den sidste strikkeaften, men med en der var syg og en anden der skulle spille julemusical kunne det bare ikke gå op. Også god jul til jer. Jeg glæder mig til vi ses, snart, ikke?

  ReplyDelete
 4. Skønt at høre fra dig igen - og dejligt at I alle har det godt igen - så kan julen bare komme an.
  Øgleinitierede lege - tsk tsk - det kender jeg kun alt for godt - yngstebarnet kan snildt holde en hel masse i arbejde, med alt det hun sætter i gang.....underholdende....
  Jeg glæder mig til flere beretninger og rigtig god juleferie!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 5. Skønt at høre fra dig igen - og dejligt at I alle har det godt igen - så kan julen bare komme an.
  Øgleinitierede lege - tsk tsk - det kender jeg kun alt for godt - yngstebarnet kan snildt holde en hel masse i arbejde, med alt det hun sætter i gang.....underholdende....
  Jeg glæder mig til flere beretninger og rigtig god juleferie!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 6. Wuaw - stereo - du sletter bare den ene, ikk

  ReplyDelete
 7. Britt, jeg nyder altid dine kommentarer, og du må skrive lige så mange som du har lyst til! Tidligere var det mig, der skrev i stereo hos dig....

  ReplyDelete