Friday, June 25, 2010

Heldige mig....


For et godt stykke tid siden var jeg så heldig at modtage en award fra søde Lin, der ikke bare skriver en rigtig dejlig blog, men også kan hjælpe til med at holde det franske vedlige (Vedlige, who are you kidding, fru K?Hos dig skal dit begrædelige gymnasiefransk vist samles op fra gulvet). Her i Blogland er der mange forskellige holdninger til hvordan man modtager sådan en award, men jeg bliver altså rigtig glad og rørt, så jeg siger bare tak! Med æren følger en opfordring til at fortælle 7 ting om sig selv. Jeg tror meget ligger i bloggen, men here goes:

 1. Jeg er storesøster. På godt og ondt og for evigt. Sommetider ville jeg ønske jeg kunne give mere slip og drive med strømmen, men storesøstergenet ligger vist for dybt.

 2. Jeg er sprognørd. Desværre ikke på den praktiske måde, hvor man taler 6 sprog flydende, men netop på den nørdede måde. Jeg fascineres konstant af forskelle og ligheder i forskellige sprog, elsker grammatik (yes, really), sproghistorie og sprogvidenskab. Hvorfor er min blog så ikke altid grammatisk korrekt, kunne man spørge? Måske fordi den er et frirum hvor tanker flyder lidt friere end andre steder, og jeg derfor ikke altid opdager smutterne inden jeg får trykket på "publish".

 3. Jeg er vældigt upraktisk. Det er ikke mig, der borer huller eller hænger lamper op hjemme hos os, og det har sandsynligvis reddet flere liv. Til gengæld er jeg god til at organisere.

 4. Da jeg skulle vælge uddannelse vaklede jeg mellem fornuft og følelse. Jeg drømte om at studere humaniora, nærmere betegnet engelsk og litteraturvidenskab. Jeg kunne dog ikke rigtig se mig selv som gymnasielærer, eller som en der blev i universitetsmiljøet for evigt. Fornuften vandt og i stedet læste jeg international økonomi og organisation. I dag arbejder jeg inden for sundhedsvæsenet. bla. med strategisk udvikling, og dyrker min passion i fritiden. Jeg har taget et engelsk bifag for sjov og er medlem af en læseklub, hvor jeg får inspiration til at læse ting jeg ikke lige selv ville være faldet over.

 5. Jeg har en lille konditor i maven, og elsker at levere kager og desserter til fester blandt familie og venner. For mange år siden leverede jeg også en kort overgang til en café i Odense. Heldigvis har jeg ikke en særlig sød tand. Det er processen, der fascinerer mig mest.

 6. Jeg multitasker altid, men øver mig på at lade være. Fordybelse er det nye sort!

 7. Jeg lider af ulykkelig og ugengældt kærlighed til orden og minimalisme. Jeg drømmer om blanke flader og alt på plads, men er alt for distræt, så i mit kølvand finder man altid et spor af strikketøj, bøger, aviser, sko, tekopper og sikkert meget mere. Jeg bruger uforholdsmæssigt lang til på at lede efter mine nøgler og er derfor et nemt offer for Ikea: produkter med navne som "Ordning", "Reda" og "Rationell" - man kan da ligefrem høre, at de holder orden for en, ikke?
Pyhhh, godt det ikke var en af de berømte "100 om mig", jeg havde kastet mig ud i....

Så opfordres man også til at give awarden videre til 7 andre bloggere. Mange vælger at sige, at den er til fri afbenyttelse ud fra en idé om ingen nævnt, ingen glemt (eller udeladt). Den holdning har jeg stor respekt for, men jeg vil gerne have lov til at pege på 7, der forsøder min hverdag. Også selv om jeg som altid er bagefter. Jeg har i de seneste mange måneder ikke været for spids til at kommentere, men her kommer de, i helt tilfældig rækkefølge, som det hedder i X-faktor:

Angelika, fordi hun både strikker og syr de flotteste ting, og fordi hun viser hvad man kan se frem til med en teenage-søn i huset.

Kirsten, af mange grunde, blandt andet fordi hun er lidt af et forbillede mht. at adskille arbejde og fritid. Og fordi hun er min læremester udi....nej, det tør jeg ikke skrive.

Britt, fordi man bliver meget klogere på strik, hvis man læser det hun skriver med småt. Og fordi hun for 3. år i træk har sørget for, at jeg kommer med til Strikkefestival. Jeg glæder mig!

Ulla, fordi hun er nørdet på den helt rigtige måde, strik- og otherwise.

Jette, fordi hun er en af de hurtigste og dygtigste strikkere jeg kender.

Marlene, fordi hun bag det milde ydre er en sej kvinde.

Sanne, fordi hun turde springe ud som strikdesigner

Der er ingen tvang til at tage bolden op! Der er mange flere jeg kunne pege på, og jeg håber jeg får mere overskud til at kommentere hos jer allesammen fremover. Det er ikke ond vilje, det er bare det der hverdagsliv, der fylder frygtelig meget.

3 comments:

 1. Kære Lise,
  Jeg takker ærbødigt for awarden, og bliver lidt rød i kinderne....ihhh altså. Tak :-)
  Og Britt skal også have en tak herfra, for at slæbe dig med til festival år efter år, så jeg også har kunnet nyde dit dejlige selskab.

  ReplyDelete
 2. Takker for awarden, er bare ikke så god til at finde på noget at skrive, du er bare ski.. god til det med ord, og læser flittigt med, og man kan jo heller ikke nå det hele, vi ses da af og til, så jeg kan da se dit smukke strik live. God sommer, vi ses igen til september..:o))

  ReplyDelete
 3. Sanne, selv tak. Jeg burde selvfølgelig have skrevet "modet og talentet". Det gør jeg næste gang.

  Skidt med det Jette, hvis du hellere vil bruge dit krudt på at strikke, er det helt OK.

  ReplyDelete