Sunday, June 13, 2010

Min og kun min!

Mit 4. topstykke bliver her. Der er ikke så meget nyt at sige om model og opskrift, vagt beskrevet men snedigt udtænkt og besværet værd, også 4. gang. Perfekt som tv- og alt-muligt-andet-hvor-man-tænke-på-noget-andet-imens-strikketøj.


Den blev påbegyndt da vi skulle til Madeira, og en del blev strikket med udsigt over Atlanterhavet i oprør.

Jeg har med vilje valgt den mindste størrelse. Kan egentlig godt lide flagrende gevandter, men kombinationen af at være knap så høj, og at have et talent for altid at få tekstiler til at hænge fast i bildøre, dørhåndtag mm. har lært mig at holde af det lidt mere tætsiddende. Jeg er sikker på den bliver et hit i brug, og med det vejr vi holder os lige nu, er det ikke sikkert det behøver at vente til efteråret.

Faktaboks
Model: Topstykke fra Bente Geil, #4, str. S
Garn: Supersoft fra Holst Garn, 178 g. vasket vægt, farve Sapphire.
Pinde: Addi Turbo 3,5
Ændringer: Ingen, eller måske har jeg strikket den lidt længere
Hot or Not: Gæt selv, men hvor smart er man hvis man strikker en not-model 4 gange? Overvejer i svage øjeblikke, om der skal strikkes en 5, i str. M og kjolelængde. Savner en
no-brainer til ukoncentreret strik.
Ny teknik (advarsel, kun for nørder):

Jeg har som mange andre kæmpet med, at jeg ikke kan strikke 2x2 (eller 3x3) rib så det bliver pænt nok, når jeg strikker rundt, fordi den sidste retmaske i hver glatstrikkede søjle bliver flad. Er der mon nogen, der forstår hvad jeg mener? På mine andre topstykker har jeg været lidt utilfreds med, at de glatstrikkede søjler mellem vrangpanelerne har haft det beskrevne problem. Det kan løses, læste jeg et klogt sted, hvis man efterfølgende strammer, ikke den følgende vrangmaske, men i stedet nummer 2.

Jeg har ikke nogen strikketeknisk forklaring på hvorfor det virker, men mine glatte striber ser meget pænere ud, selv om man stadig kan se hvor der bliver taget ud på hver side af søjlerne.

7 comments:

 1. Flot strikket og flot sidder den!
  Og ENDELIG! Tak for dit strikkefif. Hvor den slags problemer irriterer mig, og der findes ingen bøger, der tager sig af den slags problemer.
  Tak for det!

  ReplyDelete
 2. TAAAAK...havde samme problem og blev noget så irriteret, for normalt strikker jeg da meget pænt (hvis jeg selv skal....) men du beskriver til fulde problemet og jeg stjernemarkere dit indlæg, så det kan findes frem igen :-)

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. Tak for fiffet - det skal da i den grad prøves af, for hold da k.... hvor er den der løsagtige maske i ribben irriterende. Så irriterende at jeg hidtil helt har holdt mig fra rundstrikkede ribmodeller....selvom jeg holder meget af rib.
  Og dit topstykke er superflot - det klæder dig godt med den smalle udgave. Og farven.....MUMS....jeg har den sørme også på lager...blå...uhhhmmm!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 5. ENDELIG lykkedes det, hva'?! Et Topstykke til dig selv....Det klæder dig rigtig godt, og farven er bare superflot.

  KH Tina

  ReplyDelete
 6. Piiiift den passer jo Fru Kvist rigtig fint, selvfølgeligs skal du have strikket nr 5. TAAAAK for tips, jeg tror på, at det virker og har vist også læst det et eller andet sted før. Det skal afprøves på den lille isager, jeg "kom" til at købe hos Tanterne,

  ReplyDelete
 7. åh ja, rib, jeg hader rib af samme grund. Jeg skal i den grad strikke stramt for at undgå "løbemasken". Næste gang prøver jeg dit tip, så slipper jeg måske for strikkerille over pegefingeren!
  Flot topstykke!

  ReplyDelete