Monday, March 28, 2011

Björk

Langt om længe: Yngsteøgle iført Björk. Det er ikke ligefrem gået hurtigt, selv om det er en rigtig Rasmilla-sag: godt beskrevet og sjov at strikke. Værket blev påbegyndt ved webstrikfestivallen. Ikke bare en, men flere gange faktisk. Kombinationen af indtagelse af rødvin (i begrænsede mængder, men oven på en travl uge) og bibelske glasmosaikker, er ikke så god når man skal påbegynde noget nyt. Det gik dog, og når man først er i gang, er det en nem og hyggelig model at sidde med.


Datteren elsker den. Forleden kom hun hjem fra skole og oplyste, at en af drengene fra klassen havde beundret den højlydt. Godt gået af en 6-årig, tænker moderen, han må da blive en god ægtemand (og svigersøn) en gang, hvis han allerede nu værdsætter håndstrik. Jeg gør mig dog ikke de store forhåbninger om at få indlemmet den opvakte unge mand i familien, for normalt indtager han en fremtrædende skurkerolle i datterens endeløse beretninger om intrigerne i 0'te klasse.

Det var mit første forsøg med Rasmillas luksusgarn, men det bliver bestemt ikke det sidste. Superbehageligt at strikke med, og det falder bare så flot. Undervejs syntes jeg, det blev mindre jævnt end når jeg strikker ren uld, men det gik helt over efter vask. Farven hedder Post og passer vældig godt til det jeans-look barnet har anlagt, efter hun har besluttet at prinsesser er so last year.

Faktaboks:

Model: Björk fra Rasmilla, str. 6-8
Garn: 250 g. af Rasmillas Luksusgarn (uld og silke, en vinderkombination) i farven Post
Pinde: Knit Picks Pro, 4 og 4½
Ændringer: Jeg droppede omslagene, der skulle være ved raglanudtagningerne, fordi jeg kom til at lave for store huller. I stedet samlede jeg bare lænken op på næste pind. Kraven er en rapport længere end angivet for at være sikker på at den kunne dække maskeopsamlingen, også når man tumler rundt og leger.
Hot or not: Superhot. Jeg vil også have en, og jeg har spurgt Sanne. Måske kommer der en voksenmodel i lidt mere chunky udgave. Hmm, kunne nu også godt bruge en i luksusgarnet. Måske man selv må til at regne....

Der er allerede strikkeprøven til en ny Rasmilla-model på pindene, og det er faktisk ikke så godt, for jeg er lige ved at strikke en fødselsdagsgave til en veninde, der har fødselsdag på torsdag....

11 comments:

 1. Hvor er den flot, og prinsessen forstår rigtig at posere foran et kamera. Og det garn er bare superlækkert, har en del nøgler liggende til en trøje til mig selv, mangler bare lidt tid.. Vi ses vel næste torsdag.

  ReplyDelete
 2. Hvor er den bare flot. Og når drengene beundrer den, så er den virkelig fremme i skoene, så jeg kan kun sige TIL LYKKE.

  ReplyDelete
 3. Ork, ork, skurke kan hurtigt udvikle sig til Don Juan´er (eller er det nu egentlig ikke bare to sider af samme sag? - nå ligemeget ;-))

  Din datter ligner jo én, der er født til at fremvise strik - både pige og trøje ser fantastiske ud :-) Og så er det jeg IGEN sidder og virrer med hovedet og undrer mig over, hvorfor jeg endnu hverken har prøvet opskrifter eller garn fra den dame !! Mærkeligt ;-)

  ReplyDelete
 4. Tak Jette. Kender godt det med tiden. Jeg håber at få uledsaget udgang næste torsdag:-)

  Tak, Mette. Det er vist ikke hver dag drengene lægger mærke til tøjet i den alder, så man må jo sole sig i det.

  Du har ret, Lene, de skurkagtige typer er nok mere spændende en de alt for pæne. Tak for komplimenter til datteren, hun poserer gerne og ofte. Mht. Sannes værker: Jeg tror især Linnea og den nye Liva, som jeg købte med hjem fra messen, kunne være noget for dig. Og så har Sanne mange smukke blå farver!

  ReplyDelete
 5. Så har hun jo ikke været til at skyde igennem, den unge dame. Han har også ret, den er rigtig fin.

  ReplyDelete
 6. Hun er da den foedte model. Sanne burde saette det billede ind paa hjemmesiden.
  Tja, det kunne jo vaere at skurken kunne omvendes???????????You'll never know.......
  Men det er da kaert med et kompliment fra en 6-aarig.

  ReplyDelete
 7. Hvor er den fin. Godt den fandt nåde i frøkenen øjne. Ses vi torsdag?

  ReplyDelete
 8. Den er blevet rigtig god til hende !
  Dejligt at hilse på dig i Middelfart; "Liva" sad utrolig pænt på dig

  ReplyDelete
 9. Så fandt jeg endelig vej til tastaturet....fed trøje. Lige noget for en jeanspige (gad vide hvem hun har det fra....?) med attitude. Skal da lige love for at hun har attitude på de billeder. Herligt!
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 10. For most up-to-date information you have to go to see the web and on
  internet I found this site as a best site for most recent updates.

  refinishing hardwood floors

  Look into my web-site cleaning hardwood floors

  ReplyDelete
 11. It's perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

  Feel free to surf to my page; zetaclear side effects

  ReplyDelete