Monday, July 4, 2011

Hvor skal man begynde?

- når man nu har forsømt sin blog i over en måned. Der har været blogindlæg nok, de er bare ikke kommet fra tankeplanet gennem fingrene og ud på bloggen. Nå, men Kvist og Co. skal jo forestille en strikkeblog, så måske man skulle starte med lidt strik.

Er der nogen strikkebloggere, der ikke har strikket et Camomille-sjal? Fru Kvist skal naturligvis ikke stå uden for det gode selskab, så jeg har begået to. Ikke helt med vilje, men det er jo et dejligt strikketøj til stunder, hvor man bare skal koble fra og strikke på den meditative måde, og dem har der været mange af det sidste halve år. i det omfang, der overhovedet har været plads til strik, altså.


Det startede med, at jeg ville strikke et til en venindes fødselsdag. Jeg havde valgt en rigtig lækker gråblå uld/silkeblanding, Samarkand, fra Holst Garn. Som sædvanligt havde jeg været lidt for optimistisk mht. tiden, så det var naturligvis ikke helt færdigt (som i overhovedet ikke færdigt), da fødselsdagen oprandt i foråret. For at bøde lidt på det, inviterede jeg fødselsbarnet på café. Som vi sad der over fødselsdagskage behøvede jeg bare at kaste et blik på hendes åsyn for at konstatere, at farven var helt forkert. Til hende, altså. Gad vide hvem jeg havde tænkt på, da jeg valgte farven ;-) Om igen, men denne gang i en noget mere farvestrålende turkis, Supersoft, også fra Holst. Sjalet er efterfølgende afleveret og taget godt imod. Jeg er sikker på det får et kærligt hjem. Og det gråblå? Det bor foreløbig i mit skab. Tilfældigvis har jeg lige en masse, det passer til...


Den opmærksomme læser vil bemærke, at de begge er uden kvaster. Det er endnu ikke helt afgjort, om dette er en permanent ordning. Veninden er helt sikkert kvaste-typen, Fru K. er helt sikkert ikke (af årsager, der omfatter såvel motoriske udfordringer som forkærlighed for rent, enkelt design). Til gengæld er kvasterne muligvis en så integreret del af modellen, at de ikke kan undværes.

Faktaboks:
Det gråblå:
Mønster: Helga Isagers Camomille, behøver vist ikke nærmere præsentation.
Garn: 186 g. Samarkand fra Holst Garn, striberne er lavet af hhv. en og to tråde. Blonden er med to tråde.
Pinde: 4 og 4½, Knitpicks Pro
Størrelse: 53 cm langs midtlinien inklusiv blonde. Vingefang ca. 180 cm. Sjalet har god "tørklædefacon", da der er mange udtagninger, hvilket betyder at vingefanget er bredt i forhold til sjalets dybde. Derfor er det let at drapere som på billedet her (og i bogen).
Ændringer: Juryen voterer stadig mht. kvasterne.

Det turkis:
Mønster: Helga Isagers Camomille, behøver vist ikke nærmere præsentation.
Garn: 178 g. Supersoft fra Holst Garn, striberne er lavet af hhv. en og to tråde. Blonden er med to tråde.
Pinde: 4½ og 5, Knitpicks Pro
Størrelse: Glemte at måle, men nogenlunde som ovenfor.
Ændringer: Juryen voterer stadig mht. kvasterne. Jeg gik ½ pindenummer op i forhold til det gråblå, hvilket giver lidt mere luft i de enkelttrådede striber.

Hot or not? Hot, har absolut lyst til at eksperimentere med garnkvaliteter til modellen. Er dog midlertidigt mættet af retriller efter 3 projekter i streg.

Nå, måske man også skulle tage sig sammen og opdatere projektsiden på Ravelry. Ferien er lige startet, ungerne leger med hinanden (lige nu uden hyl og skrig og gensidig forurettethed, det må man nyde mens det varer) og Helten er vist i gang med noget mandagsgastronomi, så mon ikke der kan blive lidt mere mig-tid?

10 comments:

 1. Ja, jeg er jo altså til kvaster, men jeg har også været i carambolage med dem indtil flere gange ;-) Det kan ellers være så elegant, hvis man kan dét der med henkastet at slynge en kvast over skulderen ;-)

  Du har lavet to utroligt smukke eksemplarer - jeg er jo helt vild med den turkise og kommer lige i tanke om, at jeg slet ikke har strikket den i turkis - det er da noget rod ;-) Det gråblå er også stiligt og smukt, men jo kun, hvis man kan bruge en sådan farve - så det var da godt, du fandt ud af at beholde det selv :-)

  ReplyDelete
 2. Tak for rosen Lene. Det der med at slynge henkastet kan vist godt blive lidt farligt, hvis det er mig, der skal gøre det. Desuden er verden jo forsynet med et forbløffende antal dørhåndtag og bildøre, for slet ikke at tale om alle de portioner suppe, der bare venter på at man skal komme til at dyppe sine uldne kvaster.

  Du må i gang med et turkis eksemplar, der er ingen vej uden om. Ud over det har jeg en mistanke om, at du kan bruge alle slags blå.

  ReplyDelete
 3. Velkommen tilbage :-) Jeg maa indroemme at jeg er en af de faa (maaske den eneste ?) der ikke har strikket Camomille. Grunden er at jeg ikke bryder mig om at strikke riller, men til gengaeld elsker jeg kvaster. Saa maaske bliver jeg noed til at strikke et, saa jeg har noget jeg kan lave kvaster til ;-))

  ReplyDelete
 4. Tak, Angelika-som-elsker-at-strikke-vrang
  Der er vel ikke noget til hinder for at man kan strikke et glatstrikket sjal med kvaster?

  ReplyDelete
 5. Fine Camomilla'er, nu tænker jeg så bare "Og 1 og 2 og 3 ... spille fint" - ahmmm hører for meget Folk og Røvere i Kardemommeby...

  Helt klart uden kvaster, de er alt for upraktiske absolut upraktiske i min dagligdag.

  Angelika og jeg må så være de eneste, jeg har heller ikke strikket Camomille.

  God ferie!

  ReplyDelete
 6. Jeg bliver jo helt i tvivl om jeg egentlig er en strikkeblogger.
  Nu, hvor det er så længe siden, at der har været strik på min kanal, og når jeg heller ikke har strikket et Camomille-sjal!

  Jeg har kendt Camomiles eksistens længe, men det er først nu, at jeg får øje på striberne i enkelt og dobbelt tråd (rigtig fin detalje) og finder ud af at der hører kvaster til. Mit gæt er at du ikke sætter kvaster på - det lyder flot men alt for upraktisk.
  Og selv uden, ser dine rigtig fristende ud. Det lyder også lovende, at det er et meditativt strikketøj.
  Måske man skulle lade sig friste.

  ReplyDelete
 7. Tak, Ulla. Lille Camomilla og hendes små og store triller er også populære her i huset. Foreløbig ingen kvaster.

  Kære Charlotte, selvfølgelig er du da strikkeblogger. Du strikker, du blogger, og du er spottet til flere strikkefestivaler. Det med en og to tråde var en nødløsning, da jeg ikke kunne få Isagers tynde alpaca, da jeg skulle i gang, men jeg synes egentlig det fungerer fint. Har dog tænkt at eksperimentere lidt mere med garnkvaliteterne, når jeg kan holde ud at strikke så mange retriller igen.

  ReplyDelete
 8. Har da helt glemt at kommentere dine smukke camomiller, det er bare så flotte. Og til Ulla, jeg har heller ikke lavet et endnu, men garnet er parat.

  ReplyDelete
 9. Meget smukke, Lise! Og jeg stemmer for kvaster selvom de nok er lidt upraktiske. De gør altså noget - lidt mere hippie-tjekket....eller noget.
  Minder mig om at jeg også har en lysblå Camomille, der ikke har ramt bloggen...og lidt mere....gad vide om jeg overhovedet kan ramme bloggen?? Må prøve i aften.
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 10. Mit er ogsaa uden kvaster. jeg er nemlig en noerd til at faa saadan nogle til at dumpe ned i en kaffekop eller det der ligner.
  Dine Camomillesjaler maa da siges at vaere to pragteksemplarer.

  ReplyDelete