Friday, August 19, 2011

Nå, skal vi nu også til at hækle?

Eller: wannabe hæklefe møder gadegøgler i Berlin...
Eller: en hækleopskrift fra mig til dig...


Efter en dejlig lang og varieret sommerferie og en hård opstart på arbejdet, må der være plads til bloggen igen. Jeg er lige kommet hjem fra seminar om blandt andet work life balance, og det er jo meget sundt engang imellem at sætte ord på hvad der er vigtigt, for derefter at reflektere (som det hedder på konsulent-sprog) om ens adfærd nu også afspejler dette. Sundt og skræmmende.

Min blog og blogland er bestemt vigtigere for mig, end man skulle tro ud fra den tid, der er blevet brugt på sagen de sidste mange måneder, men det er der jo kun én til at rette op på. Jeg vil forsøge at forbedre mig, men jeg lover ikke noget. Man skal nemlig ikke have skyldfølelse, sagde konsulenten fra mit seminar.

Det var hækling vi kom fra. Før sommerferien var jeg til Store Strikkeaften på Kulturmaskinen (og det hedder det altså, også når det handler om hækling) med Karen Klarbæk og Tante Grøn. Det var vældigt inspirerende, selv om jeg gik tomhændet derfra. Der ellers fine varer til salg: Kauni i neon-farver, so not me, (kan godt lide Kauni men ikke neonfarver medmindre de ses i forbindelse med sikkerhedsudstyr). Der var også Tanternes eget bomuldsgarn, der hedder Havblik, er meget smukt, og helt sikkert vil komme på listen, hvis der engang skulle ske et mirakel, så jeg kommer til at holde af bomuldsgarn.

Nå, men fru Kvist har selverkendelse nok til at indse, at et stort hæklet tæppe, som dem der blev vist frem, var liiige ambitøst nok. Derfor har jeg selv udviklet en hækleopskrift helt fra bunden. Kære læsere (hvis der altså er nogen, der endnu ikke har opgivet) fra mig til jer: Fru Kvist første hækleopskrift ever. Jeg lover, at selv begyndere kan følge med.

Hæklet kæmpesæbebobleblæsningsaggregat

Materialer:
3 tråde almindeligt 8/4 bomuldsgarn, gerne, men ikke nødvendigvis i 3 forskellige farver.
1 hæklenål str. 5.5. Jeg brugte en Clover Soft Touch, for det har jeg set at rigtige hæklefeer gør.
2 bambuspinde, mine er ca. 50 cm og indkøbt i Netto
2 helt almindelige elastikker

Opskrift: Slå 1 maske op. Hækl ca. 180 centimeter luftmasker. Luk af og bind værket sammen til en løkke. Man kan hæfte enderne, men man kan også lade være.
Tag løkken og sæt samlingen fast på enden af en bambuspind med den ene elastik. Mål herefter ca. en tredjedel af løkken ud og montér på samme måde på den anden bambuspind.


Voila, nu har man et super udstyr til at lave gadegøgl i Berlin (hvor vi har hugget idéen til konceptet, om end ikke til udførelsen, der mig bekendt ikke inkluderede hækling) eller bare hjemme i haven.


Tilbehør:
1 opvaskebalje
½ liter vand
2 spsk. glycerin (fås hos Matas)
1 dl. opvaskemiddel. Fairy, som er et fælt parfumeret og meget kulørt produkt virker bedst. Jeg kunne ikke forestille mig at vaske op i det, men det giver fine bobler.

De våde dele blandes i baljen. Der skal ikke røres for meget, for det skal ikke skumme.
Nu fatter man sit hjemmehæklede kæmpesæbebobleblæsningsaggregat, stiller sig med ryggen mod vinden, (der ikke må være for voldsom), samler de to bambuspinde og dypper den hæklede snor ned i baljen. Det er vigtigt at hele snoren bliver våd. Nu løfter man langsomt de to pinde, som holdes samlet, op af baljen, hvorefter de langsomt spredes ud. Så har man dette:

Der er timers underholdning for alle aldersgrupper. Konceptet er testet til to uafhængige børnefødselsdage hvor man inviterede en hel klasse til 7 års fødselsdag. Det var et hit blangt ungerne, men absolut også blandt forældrene, hvis ankomst nødvendiggjorde blanding af en ny baljefuld sæbeboblemix. Det er også testet på en venindes 2-årige søn, der syntes det var vældig sjovt at jagte boblerne, altså lige indtil det var sjovere at vende baljen på hovedet.

Hvis man ikke lige har held med boblerne i første omgang, kan man justere lidt på blandingsforholdet. Jeg har en temmelig løst funderet teori om at der kan være en sammenhæng mellem det optimale mix og vandkvaliteten i det område, hvor man blæser bobler. Det er ikke sikkert det har noget på sig - fru Kvist har vældig god plads der, hvor andre mennesker opbevarer deres viden om naturvidenskab.

9 comments:

 1. Du er godt nok vendt staerkt tilbage !! Med haekle-tutorial og grundkursus i kemi . Sidstnaevnte er lige lovlig avanceret for en som mig, der kun kan huske formlerne for vand og svovlsyre ;-))
  Jeg blev lidt irriteret da jeg kom til det sted hvor du skriver at man skal staa med ryggen til vinden. Jeg havde i farten laest at man skulle staa med ryggen til et vindue og taenkte noget i stil med "sikke et svineri med al den saebe paa ruderne" ;-))

  Nu laener jeg mig tilbage og venter paa en blogpost der omhandler hvordan en have ser ud efter en omgang regnvejr, naar man har leget med to baljer saebeboblevand. Jeg siger kun "skumparty" ;-)))

  ReplyDelete
 2. Kære Angelika
  Bare ud fra denne kommentar kan jeg se at du vel mere om kemi end jeg. Jeg tror det ville vække stor bekymring, hvis jeg begyndte at give kurser i kemi, ikke mindst hos Helten, der er naturvidenskabelig helt ind til benet. Man skal kende sin begrænsning.

  Vi har endnu ikke haft skumparty (og der har ellers været regn nok til at teste din teori) men måske de fleste af boblerne i virkeligheden er havnet i naboernes haver?

  Og nej, vi blæser ikke sæbebobler indendørs (i hvert fald ikke når mor er hjemme).

  ReplyDelete
 3. Genialt, du er vist ikke helt ueffen i det naturvidenskaben.
  Idéen er hermed snuppet, det må afprøves
  Rigtig god weekend.

  ReplyDelete
 4. Hej Susanne.
  Velkommen hertil og velkommen til Blogland. Jeg glæder mig til at følge med i hvad du finder på.

  ReplyDelete
 5. Hold da op, hvor får du det dog fra, var lige ved at falde ned af stolen af grin, du kan dog bare beskrive det så sjovt. Smart ide!!!

  ReplyDelete
 6. Den feeedeste ide, jeg har set længe! Skal helt klart prøves! Jeg tænke at 2 af dem, så er ynglen underholdt en hel eftermiddag......absolut ikke at kimse af....
  ....tror såmænd også det vil hitte stort blandt de granvoksne til familie komsammen.

  ReplyDelete
 7. FED ide!
  Den skal helt sikkert afprøves ved lejlighed. Fruen er nok inde på noget af det rigtige med blandingsforholdet og vandets sammensætning. (hvorfor var det lige, at jeg har brugt det sidste kvarter på at nørde mere om det emne???)
  Ses vi d. 1. sept?

  ReplyDelete
 8. Hej Lise,
  velkommen retur fra ferie etc. Og nu med hækle-tut(orial) og hvad vil du ha'!?
  Ser ud til at poderne dine er pænt tilfredse med dine hæklerier og blandingsforhold. :-)
  Håber vi ses d. 1/9??

  ReplyDelete
 9. Tak, Jette :-)

  Britt, store og små bliver lige fascinerede, ikke mindst yngstes venindes fysiklærerfar.

  Ulla, det er fordi du er en ægte nørd, hvilket godt kan være en god ting.

  Tak Malene (og Frode Får). Jeg satser på at møde op den første, hvis der ikke sker noget uforudset i den lille familie.

  ReplyDelete