Sunday, August 12, 2012

Hvad har hun dog lavet i al den tid?

Exhibit 1 Et nyt forsøg på en fødselsdagsgave.I min familie er vi allesammen flittige læsere, og der er derfor ofte bøger i pakkerne til jul og fødselsdag. Derfor kan man jo komme ud for, at man kommer til at give en bog, som modtageren allerede ejer. Det er sjældent et problem: en tilgodeseddel til en boghandel får hurtigt ben at gå på. Der, hvor det kan blive lidt pinligt er, når man kommer til at forære en bog væk, som modtageren ikke bare allerede ejer, men også ved en tidligere lejlighed har fremvist til den glade giver. Det skete for mig sidst min søster havde fødselsdag, og så måtte der jo handles hurtigt.

Heldigvis havde jeg anskaffet mig mønsteret på skønne Color Affection, og min svigermor havde lige en cone fra Helle på  lager i søsterens yndlingsfarve, Calypso. Så var det bare at komme i gang. Det meste af sjalet er strikket på en køretur til og fra Paris i foråret. Det er en utrolig nem opskrift, en af dem der deler vandene: nogle vil sige at det er kedeligt at strikke med alle de retriller, mens andre, herunder fru Kvist, finder det meget meditativt med strikketøj, der kan glide mellem fingrene af sig selv, mens man koncentrerer sig om andre ting. I dette tilfælde varetager opgaven som velfærdsofficer i bilen og distributør af frugt, slik og drikkevarer undervejs, samtidig med at der lyttes til lydbog og gives gode (om end sjældent værdsatte) råd til chaufføren. "Du kører hele vejen", som Helten udtrykker det, "jeg holder bare rattet". OK fordeling, han kan jo ikke strikke, vel?


Nå, men tilbage til sjalet: Jeg er vild med det og må også have strikket et til mig selv. Jeg elsker når ting er asymmetriske med vilje, hvor imod små skævheder (i selvfabrikeret strik) forstyrrer mig i en sådan grad at jeg hellere piller mange timers arbejde op end lever med det.  Jeg har lavet om på sjalet, for egentlig skulle det være i tre farver, men jeg kunne ikke lige komme i tanker om, hvilken farve, der ville gøre sig sammen med den koksgrå og den limegrønne, der er superflotte sammen. "Gul eller orange" foreslog en farveelsker, hvis navn er redaktionen bekendt, men det er farver, der dårligt nok indgår i mit ordforråd for slet ikke at tale om garnlageret. Eller, det vil sige, sådan var det. Min meget selvstændigt tænkende datter har fået lavet lidt om på det. Jeg har også lavet kanten grøn i stedet for grå. Det er med vilje, for jeg ønskede et grønt sjal med grå striber, ikke et gråt og grønt sjal.


Faktaboksen
Mønster: Color Affection fra 100% Rain AKA Veera Valmäki
Garn: Supersoft fra Holst Garn i farverne Calypso og Oxford
Pinde: Knitpicks, så vidt jeg husker 3½ (måske 4?)
Størrelse: 2,2 meter langt og 38 cm bredt på det bredeste sted.
Vægt: 145 gram i alt, mest af den grønne.
Ændringer: Se ovenfor, kun 2 farver, grøn kant i stedet for grå.
Hot or not? Superhot!

12 comments:

 1. Hot ? Nemlig det er super hot , den grønne farve er smuk :-)

  ReplyDelete
 2. Tak skal du have, Birthe. Modtageren er i hvert fald tilfreds!

  ReplyDelete
 3. SÅ smukt!! Helt Falkenbergsk i sin smukke enkelhed.
  Også jeg eeeeelsker de uendelige, meditative retriller - især i stribeform. Det kan hjernen lige følge med til, når der er overload :-)

  ReplyDelete
 4. Det er hot, enkelt og farvegladt. Samme bog er helt klart bedre end samme strikmodel medmindre modtager udtrykkeligt har bedt om det ;-)

  ReplyDelete
 5. Novra det er flot, dejlig pasform. Farverne er fine. Jeg kunne nu også godt have fundet på en orange, men det er også superlækkert i de farver du har valgt.

  ReplyDelete
 6. Helt vildt flot i de to farver! - Og welcome back... :-)
  kh.
  Marlene

  ReplyDelete
 7. Tak Britt, og ja retriller er den trætte hjernes bedste ven!

  ReplyDelete
 8. Ulla, du har jo ret. Erindrer dog ikke nogen sinde at have givet den samme modtager samme strikmodel to gange, men måske er mine venner og familie bare for høflige til at gøre mig opmærksom på det?

  ReplyDelete
 9. Tak U-B. Orange er en farve jeg øver mig lidt på at holde af lige nu. Har redningsvest og appelsiner i farven (og min Fiskarsaks, ser jeg lige nu hvor jeg sidder ved mit arbejdsbord),men ellers ikke noget. Fik overdosis som barn. Der kommer dog et orange indlæg meget snart!

  ReplyDelete
 10. Tak Marlene.
  Jeg savner vores aftener på Maskinen!!!

  ReplyDelete