Sunday, November 11, 2012

Små ting på store pinde 1, Lamaklaphatten

Små ting på store pinde, det er hvad det er blevet til det sidste lange stykke tid. Det er fint nok for ungerne, der har fået nyt vintergear, men substandard for en der elsker pind 3,5 mest. Nå, men I bestemmer jo selv om I gider se mine værker, og jeg har faktisk et par ting på små pinde undervejs også.


Lamaklaphatten er min udgave af Jared Floods Turn A Square. Der er således ikke tale om en klaphat, og faktisk indgår der heller ikke lamauld i projektet. Sønnen har selv døbt den, og navnet skyldes, at den blev strikket mens vi for andet år i træk tilbragte efterårsferien i mine forældres sommerhus på Nordfyn. Huset ligger i et område, hvor det vist ikke er nogen overdrivelse at sige, at der er fred og ro. I hele sommerhusområdet er det faktisk umuligt at købe så meget som en ispind, noget nogle af os nyder meget. Af det begrænsede udvalg af aktiviteter, der byder sig til, ud over vandreture i den skønne natur, er lamaklapning en klar favorit.


Beskuelse af skotsk højlandskvæg er en anden favorit, men hvis man læser om højlandskvæget, får man ganske forskellige meldinger om deres temperament, så hidtil har vi ikke klappet på dem, selv om de ser superbløde ud.


Men lamaklapning, det er noget der giver ro i sjælen. Lamaerne bevæger sig med en misundelseværdig ro og overlegenhed, de er i bogstaveligste forstand meget imødekommende, lader sig allernådigst klappe, og indtil videre er ingen af os blevet spyttet på.


Forresten er det en overdrivelse at kalde vores uldne venner lamaer. Der er tale om en krydsning mellem lama og alpaca, fortalte en af ejerne os engang. Så bliver de nemlig mindre og klogere. Så ved vi det. En opløftende tanke for os, der ikke hører til de højeste.


Nå men det var huen vi kom fra.

Faktaboks:
Designer: Jared Flood
Pinde: Knit Picks Pro str.4,5
Garn: Supersoft fra Holst Garn i farverne Graphite og Peacock. I alt 32 gram, heraf mest af den grå. 
Ændringer: Ingen
Hot eller not: Hot siger knægten, let men alligevel varm, og så kan den gå under cykelhjelmen. Desuden er det sjovt at cirklen bliver til et kvadrat undervejs, ikke mindst når man er 11 år og lærer geometri.

Bemærkninger: Så vidt jeg husker er den smukke Peacock udgået. Ældste har sin helt egen cone af den, som blev indkøbt i sidste øjeblik, fordi han synes det er den smukkeste farve i verden. Han er farveblind, men kan godt se blå farver, så det er tit dem han vælger. Nu ønsker han sig et påfugleblåt halstørklæde, og hvem kan stå for det?

Så, det var da temmelig meget suppe kogt på et lillebitte projekt. Det har snart taget lige så lang tid at skrive indlægget som at strikke huen....

2 comments:

  1. Fedt navn til en skøn hue til en herlig knægt!
    Hov - jeg har de samme farver på lageret......

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete