Monday, January 6, 2014

Exhibit 1, Grantræet

Tusind tak for de søde kommentarer til mit forrige indlæg. Jeg kan se min første bidrag til 2013-kavalkaden hellere må handle om Grantræet fra Marianne Isagers bog Snedronningen.

Den er et ægte hit, måske årets største, og nej, den er hverken model voksen eller til mig, men derimod til Yngsteøglen, der elsker den højt.


Det gælder både den røde side:  


og den blå:


Værket bliver beundret alle steder hun har den på. og den er dejligt varm, så der er virkelig tale om et hit. Hvem ved om den en dag opstår her på kanalen i voksenstørrelse? I forvejen har jeg regnet en del om, for som sædvanlig passer min strikkefasthed ikke. Størrelsen er nem at regulere, for man tilføjer bare ekstra juletræer, et ad gangen i den nederste række. Opskriften er, som Isageropskrifter er flest. Måske ikke direkte fejlbehæftet, men bestemt heller ikke en hvor der bliver svinet med oplysningerne. Strikke-suduko er der nogen der kalder det. Man skal dog ikke lade sig skræmme. Dominostrik er nemt, sjovt og logisk. Vivian Høxbro har skrevet en hel bog om emnet, og selv om jeg aldrig har strikket en Høxbro-model (for firkantede og for gule for mig) er bogen super. På Vivian Høxbros hjemmeside kan man ved samme lejlighed lære sig selv at strikkehæfte ender ind, en nyttig kunnen til en poncho med 18 farver i.

Faktaboks
Model: Grantræet af Marianne Isager fra bogen Snedronningen
Pinde: Knitpicks Pro, str. 3 og 3½
Garn: Supersoft fra Holst Garn i 17 farver samt Drops Lace i grå. Det samlede værk vejer 219 gram.
Ændringer: Jeg kunne ikke få strikkefastheden til at gå op, så efter lidt regnen frem og tilbage endte det med 15 grantræer med et par 4 ekstra masker (og dermed 4 ekstra pinde) i hver. Stammerne er strikket i dobbelt Supersoft i farven Grafit. Selve træerne er strikket i enkelt Supersoft. Den nederste række i farverne Graphit og Silver, den øverste i Graphit og 14 farver fra lageret og en nyindkøbt Poppy.

Jeg har ofte beklaget mig over mit manglende talent for at sætte farver sammen, men her har jeg forsøgt mig ud fra en farvecirkel, og selv om noget kunne være bedre, er det vist endt meget godt. Kroppen består af en tråd Supersoft i farven Silver og en tråd Drops Lace, der vist bare hedder lysegrå eller et nummer.
Længde: 51 cm. Jeg havde tænkt mig, at ponchoen skulle være kortere, men den unge dame havde en helt bestemt forestilling om at den skulle være som et uldent tæppe på en kold dag. Det må man jo bøje sig for, derfor længden. Indtagninger blev tilpasset undervejs, det var til at se sig ud af .
Hot or Not: Det fremgår vist....


4 comments:

  1. Den er simpelthen superflot og jeg er vild med farveskalaen i kanten. Jeg kan godt forstå den får komplimenter alle vegne. Den er rigtig sød til hende.

    ReplyDelete
  2. Superflot, den passer jo til alle modefarver

    ReplyDelete
  3. Ja ærligt talt forstår jeg godt hun er vild med den. Det er jeg også, og da jeg ikke har forsøgt mig med Isager af samme grund som du omtaler, ja så ville jeg elske en udgave str voksen strikket af nogen.. :-)

    ReplyDelete