Sunday, March 9, 2014

Punk is alive! Steampunkeren fra Nyborg


Så har det igen været fastelavn, og yngsteøglen har endnu en gang vist sit efterhånden legendariske talent for at få sat alle i sving. Lad mig sige det med det samme, hendes dage som fe eller prinsesse er endegyldigt ovre. Efter tidligere år at have fejret successer som Yvonne og Næsten Hovedløse Nick, skulle der selvfølgelig noget særligt til. Steampunk blev temaet.

I år kunne der ikke blive tale om at sy et kostume, da min symaskine tilsyneladende helt har opgivet ånden. Den og jeg er ellers lige gamle, men jeg klarer mig åbenbart bedst. Måske har den kedet sig ihjel her hos mig...Uden syning kunne man jo naivt tro at opgaven blev mindre, men kun hvis man ikke kender min datter. Jeg må erkende, at jeg ikke helt havde gennemtænkt konsekvenserne, da jeg introducerede hende til Pinterest.Hele familien, inklusive en hobbymekaniker-onkel, samt naboen, der driver en antikvar- og alt-hvad-hjertet-ellers-kan-begære-butik i byen har været inddraget. Vi har stået på hovedet i såvel udklædningskasser som egne klædeskabe. Her fandt vi en sort blondebluse, en bluse med åbne ærmer, samt en fake pelsfrakke, i sin tid arvet fra en nabo og siden forfremmet til ældstes troldmandskåbe. Et udtjent vandgevær og et par gamle dykkerbriller er blevet spraymalet sorte og har fået guld- og sølvfarve duppet på. Brillerne fik desuden et gammelt tandhjul samt lys fra pærer, der har siddet i fødselsdagsballoner. Flere tandhjul blev fremstillet ved hjælp af fimo-ler, maling og et forstenet søpindsvin. En gasmaske blev monteret på et rollespilsbælte og tipoldefars bryllupshat blev støvet af. Damens hår, der normalt er glat som Emil fra Lønnebergs, blev rullet op i papilotter. Noget af det blev sågar sprayet blåt.

Make-uppen var et helt kapitel for sig. Vi prøvede først i den mørke ende af skalaen, for sådan havde vores indgående studier på Pinterest vist os at steampunk make-up ser ud, men vi måtte konstatere, at ungen kom til at ligne Døden fra Lübeck, og så var det om igen i et lidt blidere farveskala. Mørklilla neglelak fuldendte værket.

Alt i alt endte det til alles tilfredshed....

6 comments:

 1. Du godeste det er jo et helt familieprojekt, men flot ser det ud og sikke en kreativitet, der er udfoldet.
  Jeg er nu glad for, at du holder bedre end symaskinen.

  ReplyDelete
 2. Wow en gennemført steampunk-skønhed. Jeg overvejer nu om jeg tør vise billederne til min steampunk-begejstrede teenager.

  ReplyDelete
 3. Sikke et projekt, men det var umagen værd ! Måske skulle helten begynde at tænke over at starte på projektet "elektrohegn til matriklen", for lige om lidt er hun teenager og så er det godt at være forberedt :-)

  ReplyDelete
 4. Steampunk.. hmm :-) Imponerende projekt, Shane x Jules Verne.
  Tilslutter mig elektrohegnet, og kan supplere med en overvejelse om jagttegn

  ReplyDelete
 5. Og voldgrav! Sej pige. Og sejere familie ;-)

  ReplyDelete
 6. Megasejt kostume! Æble falder ikke langt fra stammen mht kreativitet ;-)

  ReplyDelete