Saturday, July 12, 2008

Let´s cook

I morgen skal vi have huset fuldt. 23 bliver vi, bare lige den allernærmeste familie. I tilfælde af godt vejr starter vi med en eftermiddagstur med kaffekurv og badetøj til Strandvænget, der desværre er kendt af helt andre, triste årsager, men som har en fantastisk park lige ned til Storebælt. Der er både sjældne planter, en lidt speciel legeplads og dyr til beskuelse.

Senere skal vi spise hos os. Her ses de vigtigste ingredienser til middagen, indkøbt her, et sandt Mekka for krydderifreaks som mig.

Spidskommen, korianderfrø, frisk ingefær og meget, meget mere. Det er vist ikke så svært at gætte, at vi skal til Indien. Jeg har endnu aldrig sat mine ben i landet, selv om det er højt på listen, så jeg har ingen anelse om hvor autentisk min version er, men godt smager det. En stærk lammecurry og en mild kalkuncurry trækker i køleskabet, hvor også kommende tandoori-kyllingelår ligger i marinade. Man føler sig hensat til varmere himmelstrøg, hver gang køleskabslågen åbnes, skønt. Desværre bliver vi så mange at jeg ikke kan bage mine berømte naan-brød, der ellers bidrager vældigt til underholdningen, fordi de skal bages så varmt at det mere end en gang er lykkedes mig at sætte ild i bagepapiret.

Desserten er som bekendt out-sourced til Ønskefeen. Meget tidsbesparende, især når man undlader at medregne den tid, der gik med at omorganisere fryseren (inkl. kogning af syltetøj), så der kunne blive plads til 2 islagkager.

Vi er næsten klar....

2 comments:

  1. Mums - jeg kigger gerne forbi til rester...

    ReplyDelete
  2. Ulla, jeg er bange for det meste er væk, men vi laver gerne en ny omgang, hvis du kommer forbi! Så må vi bare håbe DM ikke har noget imod krydderier.

    ReplyDelete