Friday, September 5, 2008

Nå, men vi skal vel til det....


Mod bedre vidende, men med et oprigtigt ønske om at forbedre mig, har jeg jo meldt mig til Britts cashmere-o-meter. Den oprindelige tanke, som jeg ikke selv har udtænkt, er at strikke 2000 g garn op, hvorefter man har vundet retten til et luksusstrikketøj.

Jeg har ikke fået taget mig sammen til at lave en måleting på bloggen, så jeg må forsøge mig med et indlæg om lagerstatus i ny og næ.

Lad mig være ærlig - det går ikke for godt. Fru Kvist er ikke nogen stor shopper, hader at shoppe tøj (men ikke at eje det, når jeg bliver rig skal jeg have en personlig shopper!), sko, dagligvarer mm. Garn og bøger er en undtagelse, og deraf kommer problemerne. En gang havde jeg meget mere tid til at strikke end jeg har nu. Så fik jeg fuldtidjob + halvtids universitetsstudier i 6 år, så fik jeg hus, så fik jeg børn, og det fylder jo altsammen. Af en eller anden grund er garnindkøbsfrekvensen ikke faldet lige så meget som strikkefrekvensen, og det fører jo uundgåeligt til et vist lager.

Nå, men til sagen:

Det oprindelige mål var 2000 g.
Så købte jeg 400 g (til en gave, kan I se glorien?).
Udgangspunktet er altså 2400 g.

Herfra skal trækkes
1 stk Cobblestone, 628 g
1 stk Shetland Triangle, 175 g
1 stk. Swallowtail Shawl, 349 g.
I alt 1152 g

1152 g fra 2400 g = 1228 g der mangler at blive strikket.

Yes! eller rettere sagt No!, for så er der jo lige Den Brune Pose.
Den vejer gisp! 1492 g, men så er posen altså også vejet med. Jeg sværger på, at det ikke var med vilje, men på grund af True Love er en af mine nærmeste veninder flyttet ind i gåafstand af denne skønne butik og når man er på venindetur til Randers må man jo liige kigge ind. Det kan hurtigt gå galt...

Nå, men summa summarum, efter 2 måneder på cashmere-o-meter, 1152 g strikket, er der nu 244 g mere på lageret, end da jeg startede. Kors! Nu, lige nu, må der andre boller på suppen! Nu er det SLUT med indkøb. (lige indtil.....STOP så!)

Vil I gerne se hvad der er i posen? Okay, så skidt da:

PS: de to Kauni-nøgler har samme farve.

8 comments:

 1. Op med hovedet, Lise! Det skal du nok få has på.
  Hvad med at strikke en stashbuster-sag på store pinde? Jeg er selv meget tæt på at slå op til Shalom cardigan (det er nu en vest) - det' på pind 6....og på trods af de store pinde tror jeg faktisk den er meget anvendelig.
  I øvrigt er der en helt almindelig naturlov: jo mindre tid man har til at strikke jo mere garn køber man! Sådan er det. Når min fiberkøbetrang bliver for stor og jeg IKKE vil købe garn...tja, så køber jeg strikkebøger eller lækre pinde....
  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 2. Den slags poser er lavet af et meget tykt og tungt materiale, saa du kan roligt traekke 785 gr fra ;-)
  Garn fra den butik burde slet ikke indgaa i regnskabet, det hoerer ind under "vedligeholdelse af venskaber", og den slags burde man stoette. Jeg foreslaar derfor at hvert indkoeb dér regnes som forbrug ;-))

  ReplyDelete
 3. Man får hvad man måler. Jeg tilslutter mig Britts forslag om stash-bashing. Kan man ikke opfinde nogle hjemmefutter i 3-dobbelt garn, filtede? De må da hurtigt kunne få gjort has på noget af lageret.

  KH
  Kirsten

  ReplyDelete
 4. Selv tak for sidst, vi kunne jo næsten ikke nå at snakke, når vi nu skulle lave vores fine lomme, min var dog råhvid. Og føler helt med dig i dit regnskab, for hulen, hvor det lager bare kan vokse og du har ret i at strikketiden er blevet mindre og mindre, det må jo være en trend:o))

  ReplyDelete
 5. Fru Kvist har faaet et ansigt - tak for det :-)

  ReplyDelete
 6. Britt, jeg har faktisk noget stashbusteregnet garn, som viste sig for tykt til FLS, så måske. Aha, en naturlov, så nytter det jo ikke at kæmpe imod! Se min profil på Ravelry og gæt selv om jeg køber strikkebøger...

  Angelika, næste gang reglerne skal reguleres vil jeg tale varmt for at du får en fremtrædende plads i komitéen!

  Kirsten, jeg måler garnmængder! Stashbuster futter, jo hvorfor egentlig ikke?

  Jette, råhvidt er OK, men ikke manglende strikketid!

  Angelika, jeg er bange for det ligner, hvilket jeg skal være den første til at beklage!

  ReplyDelete
 7. Fede indkøb. Du må igang med nogle projekter med tykt garn og tykke pinde....

  Som en trøst, du er ikke alene.
  Jeg er også lige faldet for naturloven om jo mindre strikketid, dets flere indkøb... Mor Isager solgte ud af hendes tvinni tussah til møj billig penge.

  ReplyDelete
 8. Altså Ulla, det nytter jo heller ikke at kæmpe mod tyngdeloven, vel?

  ReplyDelete