Sunday, May 17, 2009

Om stress, champagne og kage med høns

Helt ærligt, hvad skal man med interesser, når man har et job, hvor man kan få lov at arbejde til midnat, og så stå op og fortsætte kl. 5.30? Heldigvis er det ikke altid sådan, men denne uge har trukket tænder ud. Ikke mindst fordi Helten har været på Sjælland og undervise i et par dage, og derefter til katastrofeøvelse på sit job. Jeg synes ellers han ligeså godt kunne træne håndtering af hverdagens små og store katastrofer herhjemme men nej, en rigtig katastrofe er en hvor man leger at en fyldt bus er kørt sammen med en kemikalietransport og faldet ud over en bro.

Nå, men selv den mest hektiske uge har en ende, og således også denne. Lørdag havde vi noget af efterslæbet fra 5-årsdagen i tirsdags, 13 mand til frokost. Den stod på Yngstøglens livret: Kage med Høns, en ret som i andre kredse går under betegnelsen tarteletter med hønsekødsfyld. Dem fik jeg ikke lige fotograferet, men blandt meget andet var der også første hold vandbakkelser fra den nye ovn.

De så nærmest ud som om nogen havde siddet på dem, men med is, jordbær og mynteblade fandt de alligevel nåde for fødselarens kristiske falkeblik.

Ungerne og jeg fik ved fælles hjælp overtalt min søster til at blive efter de andre gæster var dampet af, og så var det Helten fik den indlysende idé, at han ville lære hende at åbne champagne med sabel. En nyttig kunnen, der kan imponere i mange sammenhænge. Ja, fru Kvist kan også, det er en af to fordele ved at være gift med en, der har slået sine folder hos garderhusarerne (Den anden er, at han er fantastisk til at pudse fodtøj).

Det gik fint, desværre har jeg ikke billeder fra selve gerningøjeblikket, for det var mig, der skulle stå klar med glassene. Senere udviklede aftenen sig lidt. Ungerne havde besluttet, at vi skulle se Melodi Grand Prix, og vi voksne blev enige om, at det vist kun var til at holde ud i selskab med en Mojito. Der er vel en grund til at mynte i haven vokser helt vildt, ikke? Arbejdspres, søvnunderskud og indtagelse af mere alkohol end det ene glas rødvin, der plejer at være min ration, førte til, at jeg sammen med ungerne snorksov under det meste af den dræbende lange pointgivning, men det var det værd. Jeg tror vi skal til at gøre lidt mere i sjove drinks.

I dag har været lige sådan en doven søndag af dem jeg altid ønsker mig men aldrig holder, fordi der altid er 1000 ting man liiige bør gøre inden man sætter sig ned. Yngsteøglen fik stablet et tøsearrangement på benene med moderen og mosteren; visning af hendes nyerhvervede Mamma Mia-film. Absolut en anbefalelsesværdig måde at blive i godt humør på. Når nu fru Kvist en sjælden gang var landet i sofaen midt på dagen, det alligevel regnede, og søsteren var i huset, blev vi enige om at snuppe en til, denne gang virkelig hardcore tøsefilm

Helt klart en film, der skal ses med en søster eller en veninde. Sjovt at se, hvor inspirationen til Stolthed og Fordom kommer fra, selv om Mr. Lefroy nu ikke er nogen Mr. Darcy.

Det er længe siden har har udrettet så lidt på en søndag. Jeg har ikke engang nyt strik at vise. Godt nok har pindene været i sving hele dagen, men bare på Yngstes fødseldagssjal, som egentlig var færdigt, men godt lige kunne bruge et par ekstra striber.

Coming up: Pebbles, efter Ældste, en af hverdagens helte, fandt de forsvundne dele under hynderne i sofaen. Hvis man havde ledig kapacitet i øverste etage, kunne man jo godt overveje, hvordan de var havnet der, men tankevirksomhed er ikke en del af planen på sådan en doven søndag.

9 comments:

 1. Åhh, Lise - det var godt at du fik dig en dag med helt ro på - det lyder som en perfekt en af slagsen!
  KH,
  Britt
  ....kan det passe at du ikke kommer forbi på festivallen? Nej, vel?

  ReplyDelete
 2. Britt, jeg vil øve mig på at gøre det en gang i mellem. Man er jo alligevel aldrig færdig, og det er en yderst kortsigtet fornøjelse at have bund i vasketøjet, så mon ikke sådan en mentalhygieinisk dag tjener sig ind?
  Jeg har bestemt haft planer om at deltage i festivallen, har bare ikke lige nået omkring webstrik i lang tid, men måske kan jeg nå det endnu? Det må lige undersøges.

  ReplyDelete
 3. Ah mojito, det lyder velfortjent!
  Jeg ville mægtig gerne have overværet champagneåbningsseancen, det lyder som et sejt festtrick.

  ReplyDelete
 4. Kære Ulla

  Jeg er sikker på du også kan blive oplært, det kan vel kombineres med noget strik, mon ikke? Måske skal vi strikke først og så gå til champagne og mojitos efterfølgende. Just a thought...

  ReplyDelete
 5. Kære Ulla

  Jeg er sikker på du også kan blive oplært, det kan vel kombineres med noget strik, mon ikke? Måske skal vi strikke først og så gå til champagne og mojitos efterfølgende. Just a thought...

  ReplyDelete
 6. Hvornår skal jeg komme på besøg?

  ReplyDelete
 7. Stort spoergsmaal: Mojito??? hvad er det????
  Og hvor mange flasker fik soesteren lov til at oeve sig paa????
  Lyder som en feeeeeed soendag. Er stadig saa meget Bennet- Darcy-fan at jeg maa vente lidt med et "utroskab" ved at se "becomming Jane", men den film ligger HELT klart paa listen. Det kunne vaere man skulle tjekke Mamma Mia ogsaa.

  ReplyDelete
 8. Tillykke med den unge dame. Pas nu på med det rødvin - jeg har lige bestilt xx Barolo, så der er supervin til de næste par år.
  Søster ser sej ud med sablen!
  Du får en PM snarest, når jeg har skiftet lokation til Riga...

  ReplyDelete
 9. LOL se i øvrigt dagens WulffMorgenthaler: - http://politiken.dk/wm/article715564.ece

  Hilsen
  Kirsten

  ReplyDelete