Sunday, November 1, 2009

Tøse-Amaya

Så blev yngsteøglens Amaya færdig. Den er superlækker. Fotomodellen var ikke specielt samarbejdsvillig, selv om hun normalt elsker at blive fotograferet, og lyset var elendigt, men her er fotodokumentationen:
Supergod model med god pasform. Den sidder til, men er elastisk, så jeg satser på at hun kan passe den et godt stykke tid. Især fordi jeg slog op til ærmerne med midlertidigt opslag (det hedder det vist ikke) og strikkede manchetterne den anden vej, så de nemt kan forlænges efter behov.
Det er anden gang den er færdig. Første gang havde jeg bare lavet 4 knaphuller øverst, men mor & datter blev hurtigt enige om, at det ville fungere bedre med knapper hele vejen ned, og sådan blev det.


Knapperne er fra en lokal stof- og garnbiks, og udtryk for et kompromis. "Nej Skat, du kan ikke få de der guldknapper med diamanter i midten for de er...øh...for store til knaphullerne". Til gengæld afstod Moderen så fra de lidt mere rustikke knapper i butikken, og egentlig er de små blomsterknapper vist meget fine.

Jeg får ikke megen ros, hvis damen ser hvilke billeder jeg har valgt til indlægget, for hun havde gerne set at hendes nye prinsesse-ballerinahjemmesko kom til at spille en fremtrædende rolle. Desværre var der ikke særlig godt lys til vores fotosession, og alle de billeder hvor hendes lyserøde fodbeklædning var synlig, blev uskarpe. Skoene er nu også færdigkøbte, og den eneste form for håndarbejde, der indgik i tilvejebringelsen af dem, var den form, hvor man tager sin far og snor ham flere gange om sin lillefinger.

Skal vil lige tage en faktaboks:
Model: Amaya fra Rasmilla
Størrelse: 6
Garn: Supersoft fra Marianne Svit i farven Aquamarine
Pinde: Addi Turbo nr. 3
Ændringer: Kun det lille nummer med ærmelængden.
Hot or not: Superhot, dejlig opskrift, let at gå til og med fine detaljer. Farven er helt skøn, med et grønligt spil, som slet ikke kommer til sin ret på mine billeder. Jeg vil også have en! (Og garnet er indkøbt).

Forhåbentlig varer det ikke så længe før der er mere færdigt strik. Jeg har mange næsten færdige ting på bedding. Hvis bare Tag-dig-sammen-Tage kunne komme forbi nogle dage, så skulle det hurtigt blive klaret.

I den kommende uge bliver der nok ikke strikket mange pinde. Mandag står den på date med Helten: Opera med forudgående middag et eller andet sted i Odense. Onsdag og torsdag skal jeg til Bruxelles, hvilket er usædvanligt dårligt timet, for gæt hvem der går glip af Store Strikkedag på Kulturmaskinen?

6 comments:

 1. Fiiiiin sag, det er godt den faldt nåde for yngsteøglens blik.

  God fornøjelse med date og Bruxellestur

  ReplyDelete
 2. Kender godt den der med de der "passer ikke helt til trøjen (Mors pengepung)" knapper.
  Hvorfor Søren skal sådan nogle små plasticdimser nogen gange koste 35 kroner stykket???

  Men din Amaya... Den er fin. Tror lige, at den ryger på to-do-listen.

  ReplyDelete
 3. Hvor er hun bare fin, smuk farve smukt garn, hvad andet kan det så blive. Og øv at du ikke når cafe'en denne gang. God tur med alt det andet spændende du skal.

  ReplyDelete
 4. Den der med farmand om lillefingeren, den er de pokkers dygtige til de skoenne poder.
  Meget laekker troeje, og knapperne gaar da fint til. Ufatteligt at saddan nogle smaatingester skal vaere saaaaaa dyre. God tur til Bruxelles. Jeg glaeder mig til et rejsereferat. Og HYG DIG med helten til opera. ( hvad skal I se/ hoere???)

  ReplyDelete
 5. hæhæ...den slags håndarbejde klarer datteren her i huset også fint...
  Skøn Amaya - det er virkelig en fin farve!
  Knus,
  Britt
  ....der ikke har set skyggen af Tag-dig-sammen-Tage...Startitis rasler i skabet...måske han er blevet skræmt...

  ReplyDelete
 6. Tak Ulla, det hele gik efter planen.

  Frau Putz, jeg nåede ikke engang at se prisen, de var bare så grimme at man fik helt ondt i tænderne af at se på dem. Bortset fra det er jeg enig med dig.

  Tak Jette. Jeg håber I havde en god aften!

  Tak Lin. Det var La Traviata og det var fantastisk!

  Britt, TDST har vist slået sig ned her (kortvarigt). Meget andet sejler, men så kan man da få ryddet op i sin strikkekurv. Eller noget....

  ReplyDelete