Saturday, February 6, 2010

Skoledreng angrebet af rovfisk

Sådan ser de ud sammen, sønnen og fisken.

Smukt syn, ikke?

Ældste har meget omhyggeligt selv udvalgt farverne fra lageret. Eftersom knægten er farveblind, skifter det lidt fra dag til dag, hvilken farve, han mener striberne har. Grå? røde? måske er de grønne orange og vice versa?

I hvert fald er fisken et hit, den sidder på hans hoved hver dag, og som et helt særligt mål for populariteten er den endnu ikke blevet glemt i skolen. Det er vist første gang det er sket. Ungen er lige så distræt som.....som.... så skidt da, som sin mor, så det er ikke småting, der har været efterlyst til morgensang, for slet ikke at tale om de gange, han er kommet hjem efter idrætstimer i andre børns tøj. Men fisken, den er med hjem hver dag. Den er selvfølgelig heller ikke så nem at forveksle med andre huer, selv hvis man ikke kan skelne farverne.

Faktaboks
Model: Fish Hat, Dead or Alive, Knitty, 2008
Garn: Mystery yarn fra lageret. Det melerede er noget blandet uld/bomuld fra Hjertegarn, som er lagt dobbelt, og som stammer fra dengang min nabo flyttede og efterlod mig 4 kilo garn. Det orange er noget 6-trådet sokkegarn fra det hedengangne Bendix Garn (vi savner dig, Vivian!) og det grønne er noget Karisma fra Garnstudio, et mærke jeg en gang var meget glad for, men som nu er faldt så meget i kvalitet, at det fortjener en post i sig selv og en advarsel på banderolen. 319 gram i alt for både hue og tørklæde, som ifølge ejeren skal forestille en ål. ALT FRA LAGER.
Pinde: Addi Turbo 4 til huen og 5,5 til tørklædet.
Hot or not: Spørg ejeren....men sjov at strikke.

Det er ikke gjort med at strikke én død fisk. Den næste er allerede på pindene i prinsessefarver, og med tilhørende tørklæde. Helten har også ønsket sig en, men den må lige vente lidt. Han har nogle vigtige møder og konferencer her i foråret. Ved internationale konferencer får de danske deltagere sommetider prædikatet "the jeans guys" pga. deres, nå ja, casual tøjstil. Fru Kvist er bestemt ikke den der rynker på næsen af en mand i jeans, og det er da også ulige smukkere at være the jeans guy end at være the dead fish on his head guy, så måske til efteråret...

7 comments:

 1. Eiij, Lise. Jeg æder på stedet mine "ahem'er" - den hue er da blevet topsej!! Og farverne er slet ikke så tossede - nærmest retro-cool på den drengede måde. Han kan altså noget, din knægt.

  Og jeg har det helt som dig: er pærestolt, når mine børn tør gå ved siden af strømmen og være helt sig selv. Så er det lykkedes!

  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 2. Som du dog kan skrive et underholdende indlæg ;-)

  Jeg synes nu også, at han alt i alt har været meget god til farvevalget, det åbner da for helt nye dimensioner udi farvesammensætning - det er fantastisk at han vil bruge sådan én, det er så dejligt, når de tør være sig selv, de kære børn :-) Sej gut :-) Jeg er nu også MEGET spændt på at se et eksemplar i prinsessefarver ;-)

  Og "herre-farver" ?? ;-)

  ReplyDelete
 3. Af en faarveblind at vaere synes jeg han har klaret det fint og inspirerende. Og der er ikke noget stoerre kompliment for en strikker end at se tingene blive brugt ( lige bortset fra en ny bestilling naturligvis hehe) Glaeder mig til at se den i princessefarver, men da bliver aalen vist til en "female Nemo".
  Og tak for et godt grin. Du har HUMOR i dit ordvalg. Tak for det.

  ReplyDelete
 4. Fiiiiiiiiiiissskkk - hvor er den bare blevet flot. Det kunne da være morsomt at se Helten iført en død fisk til konference.

  ReplyDelete
 5. Jo jo, det er soerme mig. Det lokkede lidt meget at blive medlem af jeres blogverden. Haaber jeg kan leve op til forventningerne ( saerligt mine egne hehe) Tak for din velkomst, det varmer.

  ReplyDelete
 6. Tak for alle jeres komplimenter, som jeg har ladet gå videre til farveblanderen. Prinsessefisken, som slet ikke er Nemo-farvet, kommer snarest.

  ReplyDelete
 7. Åh ha-ha... Jeg gad altså godt at se helten til konference iført neonfisk ;)
  Det ville med garanti vække opsigt.

  Måske man skulle prøve at "fiske" lidt til en fiske-gal svoger...

  KH Frau Putz

  ReplyDelete