Sunday, May 16, 2010

Hvor mange fejl kan man strikke på én (simpel og velbeskrevet) model?
Jeg kan endnu ikke svare, for tallet vokser dag for dag, men jeg arbejder på sagen. Modellen er Rasmillas voksne Amaya, og jeg tør godt garantere, at det ikke er opskriften, den er gal med. Trøjen blev påbegyndt i en stresset periode, hvor der var brug for en enkel og velskrevet opskrift, der ikke fordrede for megen selvstændig tankevirksomhed. Valget faldt på Amaya, som jeg allerede har strikket i børneudgaven til yngste med stor succes. Min er i Supersoft fra Holst i den smukke Venetian, som jeg bare ikke kan fotografere, så den ydes retfærdighed.

Det er jo ikke specielt dyrt at strikke i Supersoft, men hvis man prøver at beregne prisen pr. times strikkeaktivitet i min Amaya, så bliver prisen direkte rørende.

Skal vi tage fejlene fra en ende af?
 1. Størrelsesoptimisme: Min Linnea er størrelse small, og den passer perfekt. Nåede ca. 15 cm på ryggen af Amaya, før det gik op for mig, at jeg aldrig ville kunne knappe den. Om igen.


 2. Flagermusærmer??? Af en eller anden årsag fik jeg lavet enorme ærmegab. Et hurtigt tjek bekræftede at der ikke er tale om en 80'ermodel (pyyyh). Om igen.


 3. Manglende maskeoptælling: efter at have genstrikket forstykkerne konstaterede jeg, at der var en maske mere ind mod halsudskæringen i den ene siden end i den anden. Ja, det kunne ses, meget, da mønsteret jo er i lodrette paneler. Om igen.


 4. Manglende rækkeoptælling: til min forbløffelse lykkedes det mig at strikke skuldrene sammen og strikke en nydelig halskant uden flere uheld. Hurra, jeg har alligevel ikke mistet alle mine strikketalenteter. Eller..øh...vent lige. På det ene forstykke sad halsudskæringen en mønsterrapport højere oppe end på det andet. Om igen. Af med halskanten, op med skuldersømmene, pille den side af forstykkets halsudskæring op, hvor der ikke er omhyggeligt placerede knaphuller. Husk på Ruth Sørensens udødelige ord fra Webstrikfestival 2009:"Det kan godt være det har taget timer at strikke...men så lang tid tager det jo slet ikke at pille det op!". Af en eller anden grund føles det altid mere langsommeligt at strikke noget anden gang.


 5. Ærmelængde: Ærmer med trekvartlængde, super, det har min Linnea og det fungerer rigtig godt. Da jeg havde strikket Amayas ærmer var der bare lige et problem: de lignede ikke trekvartærmer, de lignede bare lange ærmer, der var for korte. Om igen, af med ærmekuplerne, på med nogle ekstra centimeter, og så selvfølgelig ærmekuplerne en gang til.

Aktuelt mangler jeg kun sammensyning og montering af knapper, men jeg tør slet ikke spå om hvor meget der kan nå at gå galt endnu. Ærmer med vrangen ud? Knapper på bagsiden? Måske jeg bare skulle gå over til at folde avishatte i stedet?

8 comments:

 1. Hold da op, det var da en ordentlig omgang ;-)
  Hvis det er en trøst, strikkede jeg ryg og begge forstykker, før jeg fandt ud af at den var for stor.
  Så pillede jeg op og strikkede str. mindre.
  Men skulle nok have strikke den endnu mindre, men nu får den en omgang i tørretumbleren hver gang den er blevet vasket og så er den fin :-)
  Og jeg er meget tilfreds med resultatet. Det håber jeg også at du gør :-D

  ReplyDelete
 2. Everything will be good in the end - if it´s not good, it´s not the end ;-))
  Op på hesten igen. Så vidt jeg kan se har du lavet de fejl der kan laves, så resten kommer til at gå som en leg (jeg krydser fingre) ;-))

  ReplyDelete
 3. Hvor mange tallerkener er røget undervejs?
  Stor respekt for din tålmodighed!

  ReplyDelete
 4. Du tager det bare helt roligt. Du har snuppet din ration, så det kommer til at gå helt fint fra nu af.
  Fed farve, i øvrigt (og jeg ved godt hvordan den skal se ud)!!

  ReplyDelete
 5. Øj sikken en omgang. Forhåbentlig sker der ikke flere uheld for den ser fin ud.


  p.s. Topstykket er DIT

  ReplyDelete
 6. øhhhmmm - man kan jo også strikke karklude?! Nej, i hvert tilfælde hellere en Amaya - og hvro jeg dog beundre din tålmodighed og din strikkemæssige ihærdighed! Jeg ejher ikke 1/10 af det du har mønstret her... for mig ville det blive en dyr cardigan - for jeg ville kasserer hver gang de grelle fejl blev synlige for mig - og dermed har brugt nogte nær det dobbelte i garn hvis jge havde været så uheldig som du beskriver - nøj, hvor ER du sej.... tillykke med det færdige resultat!

  ReplyDelete
 7. Godt gået, jeg sidder og er overrasket over, at du gennemførte..jeg ville sikkert have trævlet op :-)

  ReplyDelete
 8. Tine, nogle gange går det bare for stærkt. Tænk at du tør at tumble den!

  Angelika, faktisk fik du ret. Der var ikke flere uheld tilbage i den trøje.

  Ann, ingen tallerkner, men jeg tror desværre mine børn har fået udvidet deres ordforråd en del.

  Britt, mener du min ration for denne model, eller for i år?

  Nemlig, Ulla, mit!

  Susanne, jeg har med fryd citeret din kommentar for min familie. Herhjemme er jeg kendt som Kvinden Uden Tålmodighed, men lige når det gælder strik er stædigheden åbenbart stærkere.

  Bebiane, jeg VILLE have sådan en trøje, og jeg nægtede at tro at jeg ikke kunne finde ud af det, især fordi jeg har strikket en i børnestørrelse før.

  ReplyDelete