Saturday, October 2, 2010

Pigen med den blå kiwi....

vil gerne, med vanlig forsinkelse, sige tak til alle for en rigtig hyggelig Strikkefestival 2010. Der er ingen billeder, det medbragte kamera så aldrig dagens lys, men andre var mindre forsømmelige.
Pige og pige, det er måske så meget sagt. "Det her kommer til at ligne et teenageværelse" sagde min room mate, da vi indtog vores hm...minimalistiske værelse på vandrehjemmet i Næstved (Godt nok længe siden jeg sidst har sovet i en køjeseng). Vi fik da også spredt tøj og andre ejendele ud over værelset, men teenage-illusionen holdt kun indtil man kom til at kigge ud på badeværelset, hvor der stod ikke bare én, men to bøtter med anti-rynkedagcreme. Den 8-årige plejer at udtale at "min mor er en dame af passende vægt og i sin bedst alder". Det vil jeg forsøge at holde fast i.

Det var en dejlig weekend. Færre planlagte aktiviteter og tilbud end på de tidligere festivaller, men så meget desto mere tid til at snakke og strikke. Vores konferencerum var temmelig spektakulært. Vandrehjemmet var indtil 2004 kloster, men ikke af den middelalderlige slags. Det er bygget i 1976, men stadig med fantastiske marmorgulve (meget populære blandt patchwork-folket, oplyste vores værtinde) og religiøs dekor. Hele den ene væg var en stor glasmosaik af Jesus på vej mod korsfæstelsen.

(Foto lånt fra Vandrehjemmets hjemmeside)

Desværre viste den korsfæstede frelser (andre kvaliteter ufortalt) sig ikke som den ideelle knitting companion. Det flotte, kulørte glas slugte en masse lys og fordrejede farverne på det lækre garn, der var til salg på festivallen.

Apropos garnsalg, så var der en oplagt fordel ved de katolske omgivelser. Tænk, der var indbyggede skriftestole! Hvor smart, at man straks kan få lettet sin samvittighed, hvis man har formøblet hele sin formue på garn. Jeg hører René fra 'Allo 'Allo for mig: "Say ten Hail Marys, you stupid woman". Så er den klaret! Måske flere strikkebutikker skulle overveje konceptet og se deres omsætning skyde i vejret. Idéen er hermed givet videre, you can thank me later.

Jeg fik ikke købt garn, men blev skrevet op til et farvekort fra Slavi, så mon ikke det retter sig? Jeg skal have afprøvet Cascade. Der var den mest fantastiske farve, blå, naturligvis. Og en lilla, og en brun og en.... Til gengæld købte jeg et ældre Rowan Magazine. Nr. 34, helt præcist, jeg tænkte det var passende, om fru Kvist ejede den originale Birch-opskrift. Ikke at jeg nogensinde har strikket mine Brich-sjaler efter den, jeg er diagrammofil og slet ikke til skrevne instrukser. Min room mate lagde hårdt ud, og havde handlet noget yderst lækkert uld til egen ten, inden vi havde været der i fem minutter, så en kort overgang var jeg bange for, om bilen ville være for lille til hjemturen. Fru Kvist er den stolte ejer af en Toyota-kald-den-ikke-en-konebil-Aygo, den første bil jeg har haft, der lige kan ryge i opvaskemaskinen, men absolut ikke egnet til sværtransporter. Det endte dog med at vores samlede indkøb fyldte langt mindre en halvdelen af mit mikroskopiske bagagerum.

Det er ikke blevet til meget strik siden. Jeg har været halvsent hjemme, haft mange andre ting for, og den mørkeblå Supersoft i farven Eclipse (en af mine absolutte favoritter) er ikke særlig velegnet til at strikke uden dagslys. Den kommende uge bliver en god strikkeuge: Annette Danielsen kommer og præsenterer sin nye bog på Kulturmaskinen. Ses vi?

4 comments:

 1. Uha konceptet med omgående syndsforladelse lyder smart. Helt sikkert et nyt forretningskoncept. Missede desværre festivallen for en frikirkekonfirmation.

  Vi ses på torsdag!

  ReplyDelete
 2. Tænker bare, sikken kø der måtte være ved skriftestolen..:o)) Og ingen tålmodighed herfra, så hellere lade den dårlige samvittighed blive hjemme...
  Jo, vi ses torsdag, kan næsten ikke vente, efter at have set nogle af modellerne fra bogen.

  ReplyDelete
 3. Nej, vi ses desvaerre ikke, men jeg er med dig i tankerne og venter spaendt paa hvor mange "hail Marys" du skal komme med bagefter. Tusinde tak for et mega enormt godt grin.
  Jeg kan se vi har det samme paa pindene. Hos os er kiwi'en helt roed uden kanter (suk) men husets yngste dame har allerede en meget fast vilje og smag.

  ReplyDelete
 4. Ulla, jeg glæder mig! Tror godt der kan blive brug for lidt syndsforladelse i forbindelse med på torsdag.

  Jette, jeg har også smugkigget lidt. Det bliver så godt! Hvis bare jeg var ligeså hurtig på pindene som du...

  Velbekomme, Lin. Jeg vil glæde mig til at se den røde kiwi. Måske vi skal lave et galleri over gen-modificerede sydfrugter?

  ReplyDelete