Saturday, February 11, 2012

Polkagris, smølf og is på molen


- det er vist sådan man bedst beskriver stemningen i mit nye Bredbånd. Den har været færdigstrikket et par uger, men det tog så lige 14 dage at få monteret knapper og syet ærmerne sammen. Det sidste burde slet ikke være nødvendigt: ifølge opskriften skal ærmerne strikkes rundt, så det eneste der skal syes er et lille hul under hvert ærme. I modsætning til Bente kan jeg bare ikke strikke lige så jævnt på fire pinde som på to. Der er en grund til at hun kan leve at at strikke mens fru Kvist må slå sig til tåls med at være en luset amatør, som Egon Olsen ville have sagt. Nå, men hvad kan man sige om Bredbåndet? (Bonusinfo: titlen blev opfundet af min tidligere kollega og IT-haj Mette, da Bente til en Store Strikkeaften på Kulturmaskinen efterlyste gode forslag).

 
Finurlig konstruktion, Typisk Geilsk. Man starter med båndet og strikker videre i alle retninger, inden man til sidst strikker en lang hestetømmekant rundt om hele herligheden. Sjov at strikke og aldrig kedelig, selv om vi taler pind 2½ og 3. Striberne bidrager også til følelsen af fremdrift. Det var mit første forsøg med Geilsk bomuld og uld. Det er rart at strikke med, og bliver pænt jævnt, men det slår ikke den Geilske uld. Dog er jeg så vild med den røde farve, at jeg overvejer et langt tørklæde som i Sex and the City. Garnet er nemlig superblødt og lækkert at have på. Jeg var lidt bekymret for de hvide striber undervejs da jeg vaskede værket. Skyllevandet blev meget rødt, men det endte lykkeligt og uden afsmitning.


Faktaboks
Model: Bredbånd af Bente Geil
Garn: Geilsk Bomuld og uld, ca. 150 gram hver af den røde og den råhvide samt 50 gram af den blå.
Pinde: Addi Turbo 2½ og 3
Størrelse: M, (men den næste bliver nok lidt større)
Ændringer: Jeg strikkede den 4 striber ekstra i længden. Jeg strikker altid hestetømmekant på de korteste strømpepinde jeg har, så kan man skubbe maskerne på pinden i stedet for at flytte dem frem og tilbage .


Hot or not? Absolut hot. Det kan ikke udelukkes jeg strikker en mere til mig selv, måske tone-i-tone striber, og så en kontrastfarve til båndet. Desuden skylder jeg jo yngsteøglen, da jeg på skammeligste vist kastede mig over det Samlebåndskit, jeg egentlige have købt til hende, da jeg fik opskriften fra Bente. Det var vist en aften, og jeg skulle i gang LIGE NU. Så må man jo tage hvad man har, om man så skal stjæle fra sit eget hårdtprøvede barn.

Endnu en gang må jeg konstatere at Det Virkelig Liv står i vejen for alle de strikkeprojekter, man nærmest er NØDT til at starte på. The Bird Collection er lige landet. Jeg er sikker på noget skal på pindene, når jeg lige får fordøjet alt det jordfarvede og lyserøde. Jeg kan sige helt sikkert, at det ikke er de farver, man vil få at se her. En Paneldebat må man vel også deltage i? Den ligner noget som er sjovt at strikke. Fru K skulle jo forestille at være gået ned i arbejdstid, men pt. må jeg konstatere, at der vist nærmere bliver sparet op til lidt ekstra ferie, end der bliver holdt kortere arbejdsdage.

11 comments:

 1. Wow hvor er den blevet superflot og det glæder mig at den er god at strikke for jeg har også købt kittet hos Bente og når jeg ser din udgave, må jeg vist snart i gang.
  Samlebåndet klæder dig supergodt og det er rart at høre, at jeg ikke er den eneste der strikker grimme ærmer på 4 pinde. Jeg er nemlig som du nødt til at strikke frem og tilbage og sy sammen, så nu er vi 2 lusede amatører, elendige bedesild og klaphatte.

  ReplyDelete
 2. Hvor er den blevet flot. Jeg kan godt forstå du er glad for resultatet, så er det bare ærligt det ikke er til dig selv, men det lyder til at du "bare" strikker en mere

  ReplyDelete
 3. Heldigvis er jeg ikke den glade ejer af sådan et par fede røde støvler ;-) Hvorfor ? Fordi jeg ellers havde været tvunget til at starte på sådan en polkagrise-smølf med det samme :-)
  Nu kan jeg tage den med ro og færdiggøre de ting der ligger i garnkurven, inden jeg skal ha´ sådan én på pindene.
  Hvis jeg når det indenfor rimelig tid (forår el. sommer), kan et par røde laksko måske gøre det. Hvis ikke, har jeg en god undskyldning for at investere i røde støvler til efteråret ;-)

  Har du prøvet at flytte lidt rundt på maskerne når du strikker rundt på strømpepinde ? Du fordeler maskerne så der er lige mange på hver pind, men på hver 3. el. 4. runde strikker du to masker fra næste pind hele vejen rundt. På den måde undgår du de lodrette striber der kan opstå ved overgangen fra den ene pind til den næste :-)

  ReplyDelete
 4. Piiiiiiift får vi den kombo at se IRL? Fedt samlebånd og de røde støvler er da for skønne. Du må igang med datterens version. Samlebånd kunne jo ende med at blive den nye Birch ;-)

  Ang strømpepinde - har du prøvet magic-loop?

  ReplyDelete
 5. So ein dinge muss ich auch haben, og saa er det slut med mit tyske. Bredbaand: savle savle.
  Meeeen saa bliver du altsaa noedt til at fortaelle hvor man kan faa saadan nogle superfede roede stoevler. Cowboynederdel kan mit skab liiiige klare, men de stoevler....
  PLEASE

  ReplyDelete
 6. Man ku tro, du var begyndt at bruge stylist ;-) Sejt outfit - så mangler vi bare temperaturer til at tage en is på molen :-)

  ReplyDelete
 7. Du ser simpelthen fantastisk ud med den flotte trøje på! Det ser helt vildt cool ud sammen med din denim-nederdel og de uberskønne røde støvler!!!
  Kan godt forstå at du er glad for den.

  Bird collection er klassisk Amimono - også i farvevalget - og der skal ikke den store intelligens til at regne ud at alt det støvede brun/pudder heller ikke bliver at se på min kanal. Heldigvis vil alle modellerne gøre sig fantastisk også i mere klare farver. Uha, der er så meget skønt man kan strikke.....

  ReplyDelete
 8. Hvor er den fed, Lækker.
  Sej til de røde støvler :)

  Yt

  ReplyDelete
 9. Den er rigtig flot. Lige farver der siger jeg er glad idag.
  Jeg elsker rødt, det er nok derfor.

  Kh. Lis

  ReplyDelete
 10. Kære U-B, lad os være klaphatte sammen.Glæd dig til dit bredbånd, det er en dejlig model. Og tak for rosen.

  Mordorte, den er nu til mig, men jeg må i gang med en til den bestjålne datter.

  Angelika, det er faktisk ikke fordi jeg er så slem til at lave "ladders" og jeg kender godt fidusen med at forskyde overgangene lidt. Problemet er simpelt hen, at jeg strikker mindre jævnt på strømpepinde.

  tak for sidst Ulla! Jep har prøvet magic loop, men har ikke rigtig taget det til mig. Måske man skulle forsøge igen.

  Lin, støvlerne er fra Angulus, købt på udsalg for et par år siden, og nidkært vedligeholdt af Helten, som har lært at pudse fodtøj hos Forsvaret.

  Tak, Lene, måske man skulle overveje en stylist, der kunne hjælpe med at tage kampen op med de evige jeans, der springer på mig hver morgen efter badet?

  Tak Britt. Foreningen til Farvernes Fremmarch, det er da os, ikke? Lyder mere optimistisk end Damer mod Dried Plaster eller Anti-Jordfarvebevægelsen.

  Tak Ytt:-)

  Lis, det er fint, den siger "jeg er glad i dag" og ikke "jeg har stjålet fra min datter".

  ReplyDelete
 11. Jeg glemte at spørge dig, hvilken blå er det???? (Jeg vil nemlig gerne kopiere dig hehe)

  ReplyDelete