Thursday, November 27, 2014

Ode til Brooklyn Tweed, eller kan man blive blacklisted for at bruge blåt?

Jeg er vild med mange aspekter af Brooklyn Tweed, som jeg har fulgt i årevis, lige siden det var en strikkende enmandshær, der meget belejligt også er fotograf.

Alligevel er dette vist mit første værk derfra:
Ting som jeg elsker ved Brooklyn Tweed:

 • smukke designs, som er baseret på ældgamle traditioner, men alligevel (oftest)fremstår friske og moderne
 • snoninger i massevis. Så flotte, og nok den strikketeknik, der giver størst effekt med mindst indsats
 • de fantastiske fotografier, som ofte minder mig om min skumle fortid i New England
 • designkollektivet, så mange designere og alligevel en slags fælles linie
 • garnet, eller rettere sagt, jeg er sikker på jeg ville blive vild med det, hvis jeg kunne komme i nærheden af det. Pt. beundrer jeg bare det tweedede look på afstand og glæder mig over at 2 tråde Supersoft/Højlandsgarn/Geilsk Uld nogenlunde rimer på Shelter
 • AT MAN KAN KØBE MØNSTRENE ENKELTVIS
Det sidste var jeg lige nødt til at råbe, for det er da træls at skulle købe et kit i farver eller kvaliteter, man aldrig ville have valgt selv (Vivian Høxbro, jeg er vild med dine idéer, men jeg kan altså ikke lide gult), bare for at få et mønster, eller være nødt til at investere i en hel strikkebog fordi man er forelsket i en lille vest.


Det eneste, der trækker Brooklyn Tweed lidt ned i min optik, er deres hang til farverne havregrød og gråbrun (som nok hedder noget mere eksotisk i virkeligheden). Så vidt jeg kan se på de virtuelle farvekort er der mange smukke, dybe farver, og ind imellem, dukker der da også en enkelt rød trøje eller et blåt sjal op. Måske synes designerne, at finesserne fremstår bedre i "ikke-farver"?

Min udgave er blå (surprise). Ikke bare en lille smule blå, men knaldhamrendende påfugleblå. Tørklædet er til ældste og han har selv valgt farven inden den forsvandt fra Holst Garns sortiment.

Faktaboks:
Model: Dryad af Jared Flood
Garn: Supersoft fra Holst Garn i den nu udgåede Peacock,. 203 gram
Længde: ca. 180 cm
Pinde: Knitpicks Pro, dejligt spidse til snoning uden hjælpepind
Bemærkninger: Mønsteret, der for alvor fik mig i gang med KnitCompanion. Selv om jeg synes det er besværligt at sætte op, er det guld værd ved et mønster som dette, som det faktisk aldrig lykkedes mig at lære udenad.
Hot or not? Hot, overvejer et til mig selv, men på den anden side er der så mange fantastiske snoningsmønstre, så man dårligt har tid til at strikke hvert enkelt mere end én gang.

8 comments:

 1. hej Lise,
  jeg kan skrive under på det meste, men bestemt ikke på det du skriver om snoninger ;-) Godt nok er de fine, men jeg bryder mig slet ikke om at strikke dem. Tørklædet er kanonflot og det klæder den unge mand rigtig godt !

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak for de pæne ord, Angelika. Men altså, du elsker at strikke vrang, men kan ikke lide at strikke snoninger? Vi burde slå os sammen. Nu hvor jeg har set din udgave af Tempelblomst, tænker jeg du kan synge med på Franklin Habits gendigtning af populært pophit

   I´m all about that lace, about that lace,
   no cables

   Delete
  2. selv tak, Lise :-) Min tempelblomst er strikket i højlandsuld fra Monika Yarns. Det kommer fra samme producent som alle de andre )"kært garn har mange navne") Eneste forskel er at Monika Yarns er vasket og sælges i 50-grams-nøgler.
   Tak for sangen, den syntes jeg i forvejen om, men med din tekst er den endnu bedre :-)

   Delete
 2. Hep til snoninger - uanset at seneste halstørklæde herfra er i corrugated rib, som konkurrerer på effekt/indsats forholdet.
  Fint valg

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nemlig, Kirsten, selv hep. Også til baby-. og småbørnstøj, der kommer noget hurtigere af pindene end det til lange teenagedrenge og mænd med store fødder.

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  ReplyDelete