Saturday, November 29, 2008

Mand, hvor er jeg en heldig loppe....

...for nu at citere en af yngsteøglens yndlingsfilm.

Pyh, sikken et par uger. Der har ikke været tid til hverken blog eller strik siden hjemkomsten, så jeg har helt glemt at fortælle hvor heldig jeg er. Jeg fik endelig taget mig sammen til at invitere de nærmeste venner i anledning af et hjørne, der blev passeret i sommer. Jeg har fødselsdag midt i juli, og tro mig, det er der ikke meget ved. Alle er på ferie, og det øsregner næsten hvert eneste år, hvilket naturligvis må give anledning til diverse morsomme bemærkninger.

November, derimod, det er noget helt andet. Alle forventer, at det er mørkt og koldt, evt. vådt, ingen løfter et øjenbryn i den anledning, skøn anledning til levende lys både ude og inde, lækre simreretter og hyggelig stemning. Man kan få ændret sit navn hos en numerolog. Mon også man kan få ændret sin fødselsdag, når man nu elsker efteråret?

For nu at vende tilbage til overskriften, så var det allermest heldige selvfølgelig at vennerne kom, men udover det medbagte de også milde gaver. Ikke mindst denne:

Tænk at jeg har kunnet leve uden! "Sådan en har jeg ønsket mig i mange år" udbrød jeg begejstret. "Ja", sagde min venindes mand træt, "det har jeg sgu også".

Der var også denne:

Klasseunderholdning, but I guess you have to be a knitter. Den minder mig om et klip jeg har set med forfatteren, der redegør for folks reaktion, når hun fortæller at hun skriver knitting humour.

Der var også denne
som endda har sin egen knitalong. Jeg kendte den ikke, men der er bogstaveligt talt nye vinkler på tørklæder, og ukendte teknikker, der må afprøves i nær fremtid.

Ikke-strikkerelaterede gaver var der også: En god ven der kender min hang til kogebøger, begavede mig med en større sag om det tyske køkken. Efter sigende har han købt den for længe siden og bare ventet på en anledning. Ha!, tænkte fru Kvist. Vi plejer altid at fejre nytår sammen, og så får den ikke for lidt på gastronomien. I år skal de få knödel, og sauerkraut og kødpølsesalat, skal de! Man kan vel godt have en enkelt bakke sushi til egen forplejning, selv om man er værtinden, ikke?

5 comments:

 1. Skoenne gaver :-) Garnvinden er uundvaerlig og det er strikkebogen ogsaa ! Den knitalong maa jeg holde oeje med, dd der er flere toerklaeder i bogen som jeg gerne vil strikke.
  Min soen har haft foedselsdag for nogle dage siden og da han var lille, var det ikke sjovt at ha´ en flok pirater, cowboys eller spoegelser indenfor, fordi der var graat og vaadt udenfor ;-) Eneste fordel var, at man i modsaetning til dem med sommerboernene ikke behoevede at ha´ en plan B i tilfaelde af at vejret ikke artede sig som det skulle ;-))

  ReplyDelete
 2. Øøøøhhhh tysk gastronomi?
  Jeg ser frem til en anmeldelse fra Fru Kvist.

  Fødselsdag i januar er næsten lige så slemt. Enten læser folk til eksamen eller også er de på skiferie. Jule og fødselsdagsgaver slås sammen.

  ReplyDelete
 3. Skøøøønnne gaver! Nej garnvinde kan man ikke undvære. Har fruen et krydsnøgleapparat? - ellers må det klart blive næste store ønske!!
  Jeg har også netop grinet mig igennem den Yarnharlot bog - jeg elsker hendes humor og vid.
  Knus,
  Britt
  ...der helt klart mener at du skal servere eisbein mit sauerkrat...for så bliver der ro fra den front....

  ReplyDelete
 4. WOW sikke da nogen dejlige gaver :):) Garnvinden kan jeg heller ikke undvære da!! ;)
  Og bogen med tørklæder er bare SÅ lækker!!!

  ReplyDelete
 5. Angelika, du har en pointe! Mit afkom er født hhv. i oktober og maj og der er det altid (7-9-13) godt vejr.

  Ulla, der er basis for et helt nyt strik-in koncept: knit & knödel. Det må da blive et hit! Ang. fødselsdagen: Du må bare med til den numerolog, eller måske er det en astrolog vi skal have fat i? Lige noget for mig, der arbejder med evidensbaseret praksis til hverdag!

  Britt, den står højt på ønskesedlen, men mine nærmeste synes det er en nørdet gave(!). Hvis det ikke ligger under juletræet tager jeg sagen i egen hånd!

  Tina, måske en lille og langsom knit-along?

  ReplyDelete