Sunday, September 27, 2009

Nyt på pindene

Som det fremgår af sidste indlæg, er Monterings-Yrsa på besøg. Hendes bedste ven Tag-Dig-Sammen-Tage er her også sporadisk, så et antikt værk fra kurven er ved at komme til ære & værdighed igen. Mere følger....

Heldigvis er ingen undskyldning for dårlig, når man trænger til at starte på noget nyt. Min ældste føler sig lidt forsømt på strikkefronten. "Åh mor, jeg trænger sådan til at du strikker noget til mig". Ikke et øje er tørt, og tilfældigvis havde jeg lige en Teitur-opskrift på lager. Den blev indkøbt med tanke på min venindes lille søn, men så var det jeg kom i tanker om, at jeg selv havde været mest begejstret for ting, der kunne knappes igennem, da min egen yngel var babyer. Babyen blev betænkt med noget andet, men Teitur beholdt sin plads på min hitliste. Modellen går kun til 6-7 år. Min søn er høj, tynd og 8 år om et par uger, så jeg satser på at den bare kan forlænges.

Garnet er shetlandsuld fra Garn.dk, rester af Heltens Cobblestone. Meget smukke farver, efter min mening gør de sig bedre i fair-isle end i salt og peber-look. Shetlandsulden er lidt tykkere end det foreskrevne garn, så jeg strikker en størrelse 4-5 år, hvilket jeg dog ikke har tænkt mig at fortælle den glade modtager. Til gengæld må jeg så lige få mønstret fikset på plads til et lidt længere model. Det bliver rent Cashmere-ometerguf, når vesten bliver færdig i nær fremtid. Og det skal den nok blive, den bliver nemlig fuldt tæt af sin kommende ejer. Han er meget begestret for håndstrik, Så egentlig burde jeg betænke ham noget mere, jeg synes bare tit det er lettere at finde søde tøseopskrifter end seje drengeting.

Der er også lidt til fru Kvist herself. Jeg købte for lidt siden noget lækkert støvet mørklilla uld fra Holst Garn til en Voksen-Amaya. Desværre blev jeg ramt af størrelsesoptimisme (man skulle ellers tro jeg var blevet klogere af mit sidste stunt), og så måtte jeg trævle op. Heldigvis var jeg ikke nået så langt. Nå, men i samme øjeblik garnet var rullet op igen udkom Linnea til voksne. Efter mange overvejelser fik den overtaget.

Nu havde jeg jo lige strikket en Amaya. Linnea er sjov at strikke og kræver minimal montering. Hvad kan man ønske mere? Altså udover en døgnforlænger? Strikketøjet er kandidat til at komme med til Svendborg, efter jeg har erkendt, at den nok ikke kommer på i Svendborg. Tidsoptimist? Ja, lidt måske....

5 comments:

 1. Jamen kan da se at du er helt klar til næste weekend, har også lige slået op til noget nemt. Og lidt uheldigt at monteringstricket ikke virkede efter hensigten, det var ellers en super god ide, måske mere end lakridser kan gøre det næste gang.

  ReplyDelete
 2. Nydelige farver! Måske næste gang du skal sy de første par sting, så det virker lidt indbydende ;o)

  Linnea, jeg skal først lave miniudgaven.... prøvede Sannes i din farve, den er SÅ smuk og dejlig!

  ReplyDelete
 3. Du er da vist toptunet og klar til en uge i strikkepindenes tegn :-D

  ReplyDelete
 4. Guuuuudddd - har du besøg af Tag-dig-sammen-Tage?? Han er godt nok en yderst sjælden gæst - kan man holde på ham med lakridser?

  Fede ting du har gang i!! Min søn (snart 10) er også stadig glad for det hjemmestrikkede, så han skal dælme ha'. Tjek Annette Danielsen's nye bog - der er mange fede drengeting i. Min søn har bestilt de første 4-5 modeller derfra.

  Glæder mig til at se dig og dit strikketøj i næste weekend - det bliver SÅ fedt. Jeg har endnu ikke besluttet mig for hvilke strikketøjer der skal med....Startitis flyver tæt om hovedet på mig.....

  Knus,
  Britt

  ReplyDelete
 5. Sikke nogle fine projekter du har startet. Er også selv lidt lun på Linnea, så følger den lige interesseret :-)

  ReplyDelete